Ενεση για 32 χωριά του Νομού Βοιωτίας



Οικονομική ανάσα στους κατοίκους 32 χωριών της Βοιωτίας φέρνει το τοπικό πρόγραμμα leader, που επιδοτεί με ποσοστό έως 40% την ίδρυση μικρών βιοτεχνικών μονάδων, οικοτεχνιών, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, όπως και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Η προθεσμία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων είναι η 31η Οκτωβρίου 2014. Τα επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της «Ελικώνας - Παρνασσός Αναπτυξιακή ΑΕ», στη διεύθυνση: Ερκυνας 9, ΤΚ 32100, Λιβαδειά. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε έξι δήμους και θα καλύψει τα δημοτικά διαμερίσματα:

• Στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας, Αντίκυρας: Τα χωριά Αράχωβα, Δίστομο και Αντίκυρα.
• Στον Δήμο Λεβαδέων, τα δημοτικά διαμερίσματα: Αγίου Βλασίου, Χαιρώνειας, Ρωμαίικου, Λαφυστίου, Αγ. Γεωργίου, Αλαλκομένων και Μαυρονερίου.
• Στον Δήμο Ορχομενού, το δημοτικό διαμέρισμα Ορχομενού (εκτός σχεδίου πόλης) και Διονύσου, Πύργου, Παύλου, Λουτσίου, Καρυάς, Αγ. Σπυρίδωνος, Αγ. Δημητρίου, Κάστρου, Κόκκινου, Ακραιφνίου.
• Στον Δήμο Αλιάρτου, τα δημοτικά διαμερίσματα: Αλιάρτου, Πέτρας, Σωληναρίου, Υψηλάντου, Μαυροματίου, Θεσπιέων.
• Στον Δήμο Θηβαίων, τα δημοτικά διαμερίσματα: Μουρικίου, Υπάτου, Ελεώνος, Αμπελοχωρίου, Βαγιών, Ελλοπίας, Ξυρονόμης, Λουτουφίου, Μελισσοχωρίου.
• Στον Δήμο Τανάγρας, τα δημοτικά διαμερίσματα Αρματος, Τανάγρας και Σχηματαρίου (εκτός σχεδίου).
Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής που εφαρμόζεται το πρόγραμμα leader υπάρχουν οι εξής προτεραιότητες, σε ό,τι αφορά τη δημιουργία επιχειρήσεων και συγκεκριμένα δίνεται έμφαση στη:
• Δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για εναλλακτική επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως στον τουρισμό της υπαίθρου, με γεωγραφική έμφαση στα πεδινά.
• Ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού της υπαίθρου στην ίδια περιοχή.
• Υποστήριξη της ελκυστικότητας της περιοχής μέσα από τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων.
• Ενίσχυση της παραγωγής ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων μέσα από την αύξηση της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας και τη βελτίωση της εμπορίας τους, σε όλη την περιοχή του προγράμματος.
• Αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρέχει η ύπαρξη δυναμικών πόλων στην περιοχή του προγράμματος, σε όλη την περιοχή παρέμβασης.
• Αναβάθμιση της επιχειρηματικής δράσης μέσα από την προώθηση της διατομεακής και επιχειρηματικής συνεργασίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, σε όλη την περιοχή παρέμβασης.
Ειδικότερα το leader έχει στόχο να: Αναδείξει την Πολιτιστική και Αγροτική Κληρονομιά της περιοχής, να δημιουργήσει συνθήκες ελκυστικότητας της περιοχής ως τόπου απασχόλησης και κατοικίας, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στην περιοχή, να συμβάλει στην ανάπτυξη τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως και στην αύξηση της τοπικά παραγόμενης προστιθέμενης αξίας. Τα ποσοστά επιδότησης για δράσεις που αφορούν την αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων είναι 40% και για την ίδρυση μικρών βιοτεχνικών μονάδων, οικοτεχνιών, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, διατροφής, όπως και μικρής δυναμικότητας τουριστικών μονάδων, το ποσοστό επιδότησης διαμορφώνεται στο 35%.
ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ
Ελικώνας - Παρνασσός Αναπτυξιακή ΑΕ. Διεύθυνση: Ερκυνας 9, ΤΚ 32100, Λιβαδειά, Τηλ.: 22610 80661 και 80662, email: elikona1@otenet.gr,www.elikonas.gr



Εφη Καραγεώργου
http://www.ethnos.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξω από την Λιβαδειά η φωτιά στην Βοιωτία. Eκκενώθηκε το γηροκομείο.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας