ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ



Ο Δήμος Χαλκιδέων σε εφαρμογή του Ν. 4235/2014 για την προστασία των αδέσποτων ζώων και στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης και επίλυσης ενός προβλήματος που ταλανίζει τις γειτονιές της πόλης, προχώρησε στην εκπόνηση ενός προγράμματος διαχείρισής τους .
Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το Απρίλιο του 2014, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα έτος και αφορά στην αντιμετώπιση 350 περίπου ζώων σε πρώτη φάση .
Στόχος του προγράμματος είναι η λήψη μέτρων αφενός για την προστασία των ζώων που εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους της Χαλκίδας, αλλά και σε αγροτικές περιοχές Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας (εξάλειψη φαινομένων κακοποίησής τους, αντιμετώπιση υποσιτισμού και ασθενειών τους) και αφετέρου η μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών και τη λιγότερη δυνατή όχλησή τους .
Σε αυτή την κατεύθυνση η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων προχωρά σε :
  • Περισυλλογή των αδέσποτων ζώων
  • Μεταφορά τους σε συνεργαζόμενη κτηνιατρική κλινική για στείρωση, νοσηλεία, θεραπεία από τραυματισμό, αιματολογικό έλεγχο, εμβολιασμό, αποπαρασίτωση και ηλεκτρονική ταυτοποίηση με τοποθέτηση μικροτσίπ .
  • Επανένταξη τους στο φυσικό τους περιβάλλον, αφού προηγουμένως τους τοποθετηθεί περιλαίμιο με το διακριτικό στοιχείο << Δήμος Χαλκιδέων >> και το ταμπελάκι του αντιλυσσικού εμβολίου για το τρέχον έτος.
Μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί 313 περιστατικά και εκκρεμεί η πιστοποίηση άλλων 50 ζώων.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι οι ανωτέρω δράσεις και παρεμβάσεις να συνεχιστούν και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου.



http://soropoulos.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό