Ανακοίνωση Δήμου Τανάγρας για το Κεντρικό Διυλιστήριο




Αγαπητοί συμπολίτες

 Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω, ότι οι πολλές και επίμονες προσπάθειες του Δήμου μας και εμένα προσωπικά, των τελευταίων ετών , για την αποκατάσταση των τεράστιων περιβαλλοντικών προβλημάτων, επιτέλους καρποφόρησαν.

 Με την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε στις 30/7/2014 μεταξύ του ΥΠΕΚΑ του ΔΗΜΟΥ και της ΕΥΔΑΠ

 Περισσότερα από 37 εκατομμύρια ευρώ πλέον το φπα θα δοθούν για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Υδατικών Συστημάτων της περιοχής Ασωπού και την σταδιακή αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, καθώς επίσης και την διασφάλιση διανομής επαρκούς υγιεινού νερού όλα τα επόμενα χρόνια, σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας.

 Με την αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα, γίνεται κατανοητό ότι θα εξαλειφθούν σημαντικές αιτίες επιβάρυνσης της υγείας των συνδημοτών μας, θα αποκατασταθεί η φήμη των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή και θα βελτιωθούν τα εισοδήματα των γεωργών του Δήμου μας.

 Με τη διάθεση του αστικού νερού από το κεντρικό διυλιστήριο θα διασφαλιστεί ποιοτικό νερό για κάθε χρήση ( υδροδότηση κατοικιών  βιοτεχνιών –βιομηχανιών )

 Έτσι εκτός από την προστασία των κατοίκων θα υπάρχει ανεξάρτητα πηγής προέλευσης του νερού , ποιοτικό νερό για την ανάπτυξη της περιοχής.
 Προβλέπεται συγκεκριμένα:

 Έργο Ι: για την ομαλή υδροδότηση αστικών και βιομηχανικών περιοχών του Δήμου Τανάγρας, με την Κατασκευή κεντρικής μονάδας επεξεργασίας νερού, νέο δίκτυο τροφοδοτικών αγωγών από την νέα μονάδα μέχρι τις δεξαμενές των οικισμών και την κατασκευή νέων κεντρικών αγωγών διανομής για την ορθολογικότερη διανομή ποσίμου νερού στους οικισμούς Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Οινόης, Δήλεσι στην βιομηχανική περιοχή Σχηματαρίου – Οινοφύτων , αλλά και με σχεδιασμό υδροδότησης με συμπληρωματικά έργα του τέως Δήμου Τανάγρας (προϋπολογισμού 32.700,00 +φπα ).

 Έργο 2 για την περιβαλλοντική ανάκτηση του υπόγειου υδροφορέα, Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου χαλύβδινου αγωγού μήκους 5.400 mπερίπου με μεταβλητή διατομή που θα κυμαίνεται από Φ 700 έως Φ 400 και θέσεις υδροληψίας ανά 300 – 500 m, για ημερήσια παροχή της τάξης των 20.000 m3/ημέρα. Ο κεντρικός αγωγός θα είναι υπό πίεση και θα σχεδιαστεί ώστε να είναι δυνατή η σύνδεσή του με συμπληρωματικό δίκτυο δευτερευόντων αγωγών για την διάχυση, ανεπεξέργαστου νερού από τα υδραγωγεία της ΕΥΔΑΠ, σε περιοχές του Αγ. Θωμά , Οινοφύτων , Κλειδίου και Σχηματαρίου έκτασης 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων με σκοπό τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και την σταδιακή περιβαλλοντική ανάκτησή του( προϋπολογισμού 6700.000 +ΦΠΑ)


 Αγαπητοί συμπολίτες
 Η ημέρα της υπογραφής του πάρα πάνω έργου η 30/7/2014 αποτελεί σημαντική ημέρα για το μέλλον του Δήμου μας

 Με τα έργα αυτά μπαίνουν οι βάσεις όχι μόνο για ην προστασία της υγείας των πολιτών αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής μας

 Τα έργα αυτά υπογράφηκαν από τον Αναπληρωτή Υφυπουργό κ. Ταγαρά Ν. τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ κ Βαρθολομαίο Α. και τον Δήμαρχο Τανάγρας κ Γεωργίου Ε.
 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υφυπουργό κ Ταγαρά Ν. ο οποίος από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του έβαλε στόχο την υλοποίηση των εν λόγω έργων και με την βούληση του έκανε πράξη το ξεκίνημα της απορρύπανσης του Ασωπού ποταμού. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ κ Βαρθολομαίο Α. για την συμβολή του, άλλα και στο πρόσωπο του όλα τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ που εργάζονται για τα έργα αυτά.

 Επί πλέον να ευχαριστήσω τον ειδικό γραμματέα Υδάτων κ Τριάντη Κ. για την τεράστια προσπάθεια του για την δρομολόγηση των εν λόγω έργων. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον πρώην Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ Κουρουζίδη για τη συμβολή του στο τεράστιο αυτό θέμα καθώς και την επιτροπή εξέτασης της μόλυνσης του Ασωπού με επικεφαλής κα Καραβασίλη και συνεργάτες : το ΥΠΕΚΑ, τον συνήγορο του πολίτη τον Αντιπεριφεριάρχη , το ΕΠΕΡΑΑ, τον πρόεδρο των βιομηχάνων της περιοχής, την υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, και τους ενεργούς πολίτες από το ΙΤΑ

 Αγαπητοί συμπολίτες δρομολογούνται και άμεσα θα έχετε τις ανακοινώσεις μας για την επίλυση της διαχείρισης των βιομηχανικών απόβλητων καθώς και της λειτουργιάς του γραφείου περιβάλλοντος στα Οινόφυτα

 Πραγματικά η 30/7/2014 θα είναι μια σημαντική ημέρα για τον τόπο μας.
 
Ο Δήμαρχος Τανάγρας

 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό