Ισραηλινός σημαδεύει με το όπλο του ένα μικρό Παλαιστίνιο

Φωτογραφία σοκ


Σοκαριστική είναι η φωτογραφία που είδε το φως του διαδικτύου μέσω του Instagram, και συγκεκριμένα από το λογαριασμό ενός 20χρονου ισραηλινού στρατιώτη.

Ο Μορ Οστρόβσκι έβγαλε μία φωτογραφία που φαίνεται, μέσω της διόπτρας του όπλου του, πως στοχεύει ένα μικρό Παλαιστίνιο. Ο σκοπός που αναρτήθηκε η φωτογραφία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβητήσεις, ούτε για το που βρίσκεται, ούτε για το μήνυμα.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει την υπόθεση αφού η φωτογραφία δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα του. Σημειώνεται πως τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος σε όλο το μήκος της Λωρίδας της Γάζας.
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το αιματοκύλισμα στη Γάζα 

Δεν έχει τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα της Γάζας από στεριά και αέρα.
Η Κυριακή ήταν η πιο αιματηρή μέρα της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα, αφού στη γειτονιά Σατζάγια έχασαν τη ζωή τους 73 παλαιστίνιοι.

Από τους βομβαρδισμούς έχουν επίσης τραυματιστεί τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι. 
Πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έφτασε τους 485.

Τα ξημερώματα, εννέα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Τα θύματα ανήκαν σε μία οικογένεια που διέμενε στην κατοικία που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης.

Ο ισραηλινός στρατός με τη σειρά του ανακοίνωσε το θάνατο 13 στρατιωτών ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών σε 18 στρατιώτες. 
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και δύο ισραηλινοί άμαχοι που σκοτώθηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ρον Πρόσορ δήλωσε ότι δεν υπάρχει πληροφορία για κανένα ισραηλινό στρατιώτη που να είναι αιχμάλωτος στα χέρια των παλαιστίνιων, διαψέυδοντας τη Χαμάς, η οποία νωρίτερα είχε ανακοινώσει τη σύλληψη στρατιώτη στην περιοχή Σεγιάρι.
Στο Κάιρο μεταβαίνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι προκειμένου να συζητήσει με την αιγυπτιακή κυβέρνηση την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες - και οι διεθνείς εταίροι μας- είναι βαθιά ανήσυχοι για τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης, και την απώλεια και άλλων αθώων ζωών» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Πσάκι.

Σε «διπλωματικό πυρετό»  η Δύση 
Την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Γάζα ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωση που αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, τα 15 κράτη-μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».



kontranews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό