Κοινωνικός τουρισμός 2014: ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων – Δικαιούχοι και δικαιολογητικά



Από σήμερα Δευτέρας 14 Ιουλίου 2014 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποστέλλουν ηλεκρονικά τις αιτήσεις τους για δωρεάν διακοπές μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.
—Σε ποιούς απευθύνεται το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε 130.000 ωφελούμενους και προβλέπει την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2014 έως τις 31 Αυγούστου του 2015, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι, είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ, γι’ αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, χωρίς χρήση κωδικών πρόσβασης.
—Μέσω ηλεκτρονικής αίτησης οι δηλώσεις
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, από τις 14 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι έως τις 11 Αυγούστου την ίδια ώρα.
Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 11.08.2014 και ώρα 15:00 μ.μ. οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ της περιοχής τους, για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.
—Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
Για τους δικαιούχους βασικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι μόνο τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας τους, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τα βιβλιάρια ασθενείας. Πρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ειδικές κατηγορίες δικαιούχων αναφέρονται λεπτομερώς στη Δημόσια Πρόσκληση.
Οι συμμετέχοντες στη Δημόσια Πρόσκληση δικαιούχοι και πάροχοι, παρακαλούνται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμιση των δικαιολογητικών τους άμεσα μετά την κατάθεση της ηλεκτρονικής τους αίτησης, χωρίς να περιμένουν την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής δικαιολογητικών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια Ευρώ.
Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα.
Ποιοι δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εξής:
α) εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρ. 3 του ν.678/1977, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (συνεισπραττόμενη με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισφορά 0,35%),
β) άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),
γ) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.
2. Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015:
α) οι επιλεγέντες δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013-2014, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εξαιρέσει των επιλεγέντων εκείνων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία και
β) οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, ως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρ. 4 της παρούσας.
3. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζονται:
α) τα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα,
β) τα άνω των πέντε ετών τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε αυτεπαγγέλτως,
γ) τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα. Για τα τέκνα της κατηγορίας αυτής η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού του άρθρου 5 της παρούσας που τα αφορά ενεργοποιείται από την ημερομηνία συμπλήρωσης του πέμπτου έτους της ηλικίας τους και έπειτα,
δ) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς, όπως αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα,
ε) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων α΄ έως δ΄ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από το νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Αιτήσεις
1.Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Στη Δημόσια Πρόσκληση είναι δυνατόν να προβλέπεται η υποβολή αιτήσεων με την αποκλειστική ή μη χρήση κωδικών πρόσβασης των δικαιούχων. Οι λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων καθώς και για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους καθορίζονται ρητά με τη Δημόσια Πρόσκληση. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται στην Πρόσκληση, ο υποψήφιος αποκλείεται από τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα.
2. Τα έντυπα ηλεκτρονικών αιτήσεων θα βρίσκονται αναρτημένα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή τους οι δυνητικοί δικαιούχοι θα τα αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ.
3. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στη Δημόσια Πρόσκληση. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.
4. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
5. Η υποβολή αίτησης συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας.
6. Ο υποψήφιος φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής του αίτησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων – δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων, οι οποίες ακυρώνονται, έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
7. Οι υποψήφιοι δικαιούχοι μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων οφείλουν να προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 δικαιολογητικά που δεν δύναται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.
8. Υποψήφιοι που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση ως δικαιούχοι της περίπτωσης α’ της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας και οι ημέρες εργασίας τους δεν δύνανται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως λόγω μη ένταξής τους στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ για οποιονδήποτε λόγο, έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 τα σχετικά παραστατικά μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Η μη προσκόμιση των σχετικών παραστατικών αποτελεί λόγο αποκλεισμού των υποψηφίων από το πρόγραμμα.
9. Μη προσκόμιση των δικαιολογητικών που ορίζονται από τη Δημόσια Πρόσκληση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ή προκύπτουσα μη πλήρωση των όρων της Δημόσιας Πρόσκλησης και αναντιστοιχία των δηλουμένων στην αίτηση στοιχείων με τα υποβληθέντα δικαιολογητικά, συνεπάγεται είτε αποκλεισμό του δικαιούχου ή ωφελούμενου αυτού από το Πρόγραμμα είτε μη μοριοδότησή του για τα κριτήρια εκείνα στα οποία αφορούν τα δικαιολογητικά.



econews

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας