Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης Αλβανών η οποία ενέχεται στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία , στη ΧαλκίδαΕξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης, από την Αλβανία και περαιτέρω διακίνησής τους στην ελληνική επικράτεια
Σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Χαλκίδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι έξι ενεργά μέλη του κυκλώματος (τέσσερα από τα οποία ηγετικά στελέχη), ενώ τρία ακόμη είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας
Στην δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται συνολικά σαράντα εννέα (49) κατηγορούμενοι
Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, καταστήματα και οχήματα, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ναρκωτικές ουσίες, όπλα, χρήματα ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα κ.α.
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών - κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης - από την Αλβανία και περαιτέρω διακίνησής τους στην ελληνική επικράτεια.
Σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν χθες (11-06-2014) το πρωί στην Χαλκίδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα (εννέα άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας από 25 έως και 51 ετών.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λιβαδειάς και Λαμίας. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκαν δύο (2) σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, καταστήματα και οχήματα, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι έξι (6) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι υπήκοοι Αλβανίας και συγκεκριμένα πέντε άνδρες, ηλικίας 26, 29, 34, 29 και 25 ετών, καθώς και μία 51χρονη γυναίκα. Επιπλέον ταυτοποιήθηκε η δράση δεκαπέντε (15) ακόμη ομοεθνών τους, επίσης μελών του κυκλώματος, εκ των οποίων οι τρεις (δύο άνδρες και μία γυναίκα) είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.
Τα ανωτέρω είκοσι ένα (21) συνολικά άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται ακόμη είκοσι οκτώ (28) άτομα, μεταξύ των οποίων και πέντε (5) συλληφθέντες (δύο ημεδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και μία υπήκοος Ρουμανίας), τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.
Όπως προέκυψε κατά την πρόοδο των ερευνών η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2013, αρχικά από πέντε (5) από τους συλληφθέντες (51χρονη, 29χρονος, 26χρονος, 29χρονος και 34χρονος), εκ των οποίων οι τέσσερις πρώτοι ως ηγετικά στελέχη, καθώς και από έναν ακόμα 40χρονος ομοεθνή τους.
Σκοπός της συγκεκριμένης οργάνωσης, στην οποία σταδιακά εντάχθηκαν ακόμη δεκαπέντε (15) άτομα (από τα οποία τα τρία είναι ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας), ήταν η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης, από την Αλβανία, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν στην Ελληνική Επικράτεια, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Όπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου τα μέλη της να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητα τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών.
Ειδικότερα, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών (ghost number), καθώς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και skype). Επιπλέον στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσημειωμένο κώδικα.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δέκα (10) οικίες, δύο (2) καταστήματα και σε πλήθος οχημάτων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 • ένα κιλό και 400 γραμμάρια περίπου ακατέργαστη κάνναβη,
 • (27,7) γραμμάρια κοκαΐνης,
 • δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (1,70) μέτρων,
 • πιστόλι, δύο (2) κυνηγετικά όπλα και δύο (2) γεμιστήρες,
 • είκοσι πέντε (25) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (πιστολιών) και επτά (7) φυσίγγια κυνηγετικών όπλων,
 • τρία (3) σπαθιά εντός θήκης και μία (1) μεταλλική σπάθα, μήκους (70) εκατοστών,
 • έξι (6) μαχαίρια και τρία (3) στιλέτα,
 • έξι (6) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
 • πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης,
 • το χρηματικό ποσό των -10.640- ευρώ,
 • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
 • δεκατρία (13) κινητά τηλέφωνα και τρία (3) βιβλιάρια καταθέσεων τραπέζης,
 • αποδείξεις αποστολής – μεταφοράς χρηματικών ποσών και διάφορες έγγραφες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχόμενη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς ή/και συναφείς εγκληματικές ομάδες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξω από την Λιβαδειά η φωτιά στην Βοιωτία. Eκκενώθηκε το γηροκομείο.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας