Art n' Beat Festival II 7-14 Ιουλίου στο Σχηματάρι




Ο Σύλλογος Κυψέλη σας προσκαλεί στο 2ο Art N Beat Festival!!! 


Αναλυτικά το πρόγραμμα
7-9 Ιουλίου, 17:00 – 19:00, Καθ’οδόν Καφέ
Τα βασικά της δημιουργικής φωτογραφικής λήψης σε τρεις ημέρες
Σε τρεις δίωρες εισηγήσεις οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα βασικά της δημιουργικής λήψης ως προς τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής και τα εργαλεία σύνθεσης του κάδρου.
Εισηγητής είναι ο Βασίλης Νίκας, ο οποίος διδάσκει στα φωτογραφικά εργαστήρια του Συλλόγου Νέων, Προβληματισμού και Δράσης περιοχής Τανάγρας «Κυψέλη», του «Φωτογραφικού 9ου» (http://www.photoenatos.gr/), του Δήμου Χαϊδαρίου και του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Λάιος». Από το 2005 μέχρι το 2011 (τελευταία περίοδος όπου οι Δήμοι λειτουργούσαν εργαστήρια τέχνης) δίδαξε στα εργαστήρια φωτογραφίας των Δήμων Περιστερίου, Μελισσίων, Ψυχικού, Αγ. Παρασκευής και Ασπροπύργου και από το 2002 μέχρι το 2005 στο Ίδρυμα Καλών Τεχνών της Ι.Μ.Θ.Λ. στη Λιβαδειά. Έχει επιμεληθεί δεκάδες εκθέσεις των εργαστηρίων όπου έχει διδάξει και διδάσκει, μεταξύ των οποίων και τις εκθέσεις του Φωτογραφικού 9ου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Συμμετέχει με φωτογραφίες του σε όλες τις εκθέσεις των εργαστηρίων όπου διδάσκει. Ατομικές του εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε φωτογραφία στη Leica Academy.
7 Ιουλίου, 21:00, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου
Έναρξη Φεστιβάλ
Παράσταση Flamenco Πολιτιστικού Συλλόγου Έκφραση
Ένα ταξίδι στα πιο δυνατά συναισθήματα της ανθρώπινης φύσης! Εκφραστικότητα, δυναμισμός, πάθος, χαρά! Ένας ιδιαίτερος χορός, μέσα από τον οποίο βιώνει κανείς έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και ζωής!
Με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες, διοργανώνουμε 2ήμερο Ισπανικού κινηματογράφου, προβάλλοντας τις ταινίες:
7 Ιουλίου, 22:00, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου
Primos (Ξαδέρφια), Daniel Sánchez Arévalo, 2011, 97’, Κωμωδία
Η μνηστή του Ντιέγο τον εγκαταλείπει πέντε μέρες πριν τον γάμο τους. Ποιος είναι ο πιο ώριμος και συνετός τρόπος για να το ξεπεράσει; Να εμφανιστεί στην εκκλησία την ημέρα του γάμου μήπως και εκείνη έχει μετανιώσει, να το ρίξει στο μεθύσι και το ανάθεμα , να προσπαθήσει να ξαναβρεί τον εφηβικό του έρωτα ή όλα τα προηγούμενα;
8 Ιουλίου, 21:30, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου
La colmena (Η κυψέλη), Mario Camus, 1982, 112´, Δραματική
Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ισπανού συγγραφέα Καμίλο Χοσέ Θέλα (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1989). Η δράση εκτυλίσσεται στη μεταπολεμική Μαδρίτη (1942) με τους κατοίκους της θύματα των συνεπειών του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Ανάμεσά τους μια ομάδα φίλων που μιλούν καθημερινά επί παντός επιστητού στο καφέ «Λα Ντελίθια».
Βραβεύτηκε με την Άρκτο καλύτερης ταινίας της Berlinale του 1983.
9 -10 Ιουλίου, 21:30, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου
Το 36ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει σε πόλεις της Ελλάδας...
Διοργανώνουμε ένα διήμερο προβολών με τις βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του 36ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το κορυφαίο στο είδος του, υποστηρίζοντας τη θέση του στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, η οποία σχετίζεται με τη διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.
Εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια, το φεστιβάλ εντάσσεται σ’ ένα “μακρύ ταξίδι” επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το “μικρό”. Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Αυστραλία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 60 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του.
10 Ιουλίου, 20:00, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου
Παρουσίαση: Οι ωφέλειες του χορού.
Ζήσε Ποιοτικά Χορεύοντας Ελληνικά!
Μια ποιοτική ζωή, είναι ο στόχος που όλοι επιθυμούμε. Η συμβολή της άσκησης σε αυτή την κατεύθυνση είναι δεδομένη όπως επιβεβαιώνουν αρκετές έρευνες και ο ελληνικός χορός έρχεται να ενισχύσει την άποψη αυτή.
Ομιλήτρια η Μαρία Μπουγιέση MSc, Υποψήφια διδάκτωρ Παν. Θεσσαλίας-ΤΕΦΑΑ
10 Ιουλίου, 21:00, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου
Παράσταση Σύγχρονου Χορού από τη σχολή χορού “Dance Irene”
Για τους χορευτές ο σύγχρονος χορός είναι μια ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων κι ένα ταξίδι το οποίο μοιράζονται με τους θεατές.
Η σχολή χορού Dance Irene μας παρουσιάζει χορογραφίες σύγχρονου χορού.
11 Ιουλίου, 21:00, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου
Ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χοροί από όλη την Ελλάδα – γλέντι.
Σε ένα ανοικτό παραδοσιακό γλέντι, ελάτε να χορέψουμε με τους ήχους των μουσικών Άγγελο Κυριάκου (λαούτο), Γιώργο Κυριάκου (κλαρίνο), Σωτήρη Παπαναστασίου (τραγούδι), Κουβαρά Γιώργο (κλαρίνο), Γιουλτούρη Κώστα( κρουστά), Βαγγέλη Τριανταφύλλου (κρητική λύρα), Μάριο Βασιλαντωνάκη (κρητικό λαούτο), Γιάννη Ταϊλαχίδη (ποντιακή λύρα), Δημήτρη Σιδηρόπουλο (νταούλι) από το απόγευμα μέχρι το βράδυ.
“Να μας έχει ο Θεός γερούς
πάντα ν’ ανταμώνουμε
και να ξεφαντώνουμε βρε
με χορούς κυκλωτικούς
κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς”
στίχοι από το τραγούδι “Ας κρατήσουν οι χοροί” του Διονύση Σαββόπουλου
Ανοίγουν το γλέντι μας οι :
Πανηπειρωτικός σύλλογος Εύβοιας
Σύλλογος Ποντίων νομού Εύβοιας “Οι Κομνηνοί” ,
Σύλλογος Κρητών Εύβοιας “Ο Ψηλορείτης”
Πολιτιστικός σύλλογος Σχηματαρίου “Γεώργιος Σχηματάρης”.
12 Ιουλίου, 21:00, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου
Είστε έτοιμοι για μια pop/rock βραδιά; Τότε είστε έτοιμοι για τους:
Qualified Reloaded
One night band (guest Αγγελίνα Παρασκευαΐδη)
Γιώργο Κυριακίδη
Stand Up comedy με τους Ερμόλαο Ματθαίου και Κωνσταντίνο Ραβνιοτόπουλο .
14 Ιουλίου, 21:00, Μπαλκόνι του Συλλόγου, 1ος Όροφος Βρεφονηπιακού Σταθμού
Ανοιχτή Συζήτηση: Η αναφορά της τέχνης και του πολιτισμού στην πόλη μας και στον καθένα από εμάς.
Τι μπορεί να σημαίνουν άραγε οι έννοιες τέχνη και πολιτισμός; Αποτελούν καταφύγιο και παρηγοριά; Συνιστούν τη βαριά μας βιομηχανία και βασικό μοχλό ανάπτυξης; Αποτελούν αντίδοτο στην κρίση, πράξη αντίστασης στις επιλογές της κάθε είδους εξουσίας; Τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε στην πόλη και για την πόλη όπου ζούμε; Πως παρεμβαίνουμε στο χώρο; Πως συνδέουμε το παρόν με το παρελθόν του Σχηματαρίου; Τι σημαίνει πολιτιστική δημιουργία και συμμετοχή και τι βιωματική σχέση με την τέχνη; Με ποιόν τρόπο συλλογικότητες και πρόσωπα θα συντονίσουν τη δράση τους ώστε περισσότεροι απλοί άνθρωποι να γίνουν συμμέτοχοι σ' αυτήν; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα μας απασχολήσουν στην ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει στο μπαλκόνι του συλλόγου μας.
Εκθέσεις & Ενημερωτικό Περίπτερο
7 - 12 Ιουλίου 19:00 – 24:00 : Έκθεση Comic, Έκθεση Φωτογραφίας
9 – 12 Ιουλίου 19:00 – 24:00 : Έκθεση Αγιογραφίας, Έκθεση Ψηφιδωτού
Το τμήμα comic του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας παρουσιάζει ένα μέρος του ομαδικού project “η ατμομηχανή του χρόνου”, ένα εικονογραφημένο παραμύθι που εκτυλίσσεται παράλληλα στην παλαιά και σύγχρονη Χαλκίδα.
Στηρίζουμε δημιουργούς και συλλογικότητες της περιοχής μας παρουσιάζοντας το έργο τους, σε τρείς παράλληλες εκθέσεις που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ.
Στην έκθεση του Δημήτρη Καραμουζά παρουσιάζονται έργα ψηφιδωτού και video. Έργα κατασκευασμένα, με άμεση direct και έμμεση indirect τοποθέτηση, με υλικά όπως το μάρμαρο, το smalto, την υαλοψηφίδα και το βότσαλο, τόσο για εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους.
H ζωγραφική ικανότητα των 10 μελών του εργαστηρίου αγιογραφίας Οινοφύτων, που λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια, σε συνδυασμό με τα θρησκευτικά βιώματά τους και την αγάπη τους στην τέχνη της αγιογραφίας, αποτυπώνονται στα 30 έργα της έκθεσης.
Στην έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα παρουσιάζονται έργα από τις ενότητες «ευετηριακά δρώμενα» , «πορτραίτο», «τοπίο», «εγκατάλειψη».
Βιβλιοθήκη συλλόγου Κυψέλη – ενημερωτικό περίπτερο.
Ενημερώνουμε για την λειτουργία και τις δράσεις της δανειστικής βιβλιοθήκης και συγκεντρώνουμε βιβλία για την ενίσχυσή της. Ελάτε στο φεστιβάλ κρατώντας ένα βιβλίο που δεν χρειάζεστε πια, ενισχύοντας έτσι την ανοιχτή βιβλιοθήκη του συλλόγου.


Ο Σύλλογος Νέων, Προβληματισμού και Δράσης περιοχής Τανάγρας «ΚΥΨΕΛΗ» ιδρύθηκε το 2010, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για τον τόπο μας. Όραμά μας είναι η δημιουργία μιας ενεργής, συμμετοχικής κοινωνίας νέων με διαφορετικές – εναλλακτικές προτάσεις για τον άνθρωπο και την πόλη. Με στόχους τη διάδοση της ανάγνωσης, την αισθητική και κοινωνική καλλιέργεια, την ψυχαγωγία και το κέντρισμα της φαντασίας, την παραγωγή πολιτισμού, με αγάπη για την τέχνη, τη δημιουργία, τον πειραματισμό, ώστε η συνάντηση αυτή των ανθρώπων να είναι όσο το δυνατόν βιωματική, γόνιμη και ευχάριστη.

Επιγραμματικά οι δραστηριότητές μας είναι:
• Ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη η οποία αριθμεί περίπου 1000 βιβλία και είναι επισκέψιμη τις Τετάρτες από τις 6 έως τις 8 το βράδυ.
• Εργαστήρι φωτογραφίας διετούς κύκλου, δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων.
• Κυριακάτικες προβολές ποιοτικού – εναλλακτικού κινηματογράφου.
• Μουσικά παρεάκια στο χώρο του συλλόγου.
• Ποδηλατοπορίες στα πλαίσια της ετήσιας πανελλαδικής ποδηλατοπορίας.
• Διοργάνωση του Art n’ Bit Festival.
• Εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
• Ενίσχυση του Συλλόγου Φλόγα με συγκεντρωση ανακυκλώσιμων υλικών.
• Συνδιοργάνωση αποκριάτικου καρναβαλιού με άλλους συλλόγους
• Ενημέρωση-καμπάνια για την αιμοδοσία.
• Προγράμματα εκμάθησης δεξιοτεχνιών-χειροτεχνιών.
• Υποστήριξη και συμμετοχή σε δράσεις άλλων συλλόγων (Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις,φεστιβάλ Ασωπού, δενδροφύτευση κ.α.).
Ο σύλλογος στεγάζεται στον 1ο όροφο του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σχηματαρίου.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Σωτηρίου Θέμης 6937475118
Ιστοσελίδα: http://www.kipselineon.gr
E-mail: info@kipselineon.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας