ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΔΡΑΣΗ 9 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2013-2014



Το Γυμνάσιο Οινοφύτων συμμετείχε  το Σχολ.Έτος  2013-2014  στο Πρόγραμμα:
“Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών”
Υλοποιώντας την Δράση 9.5 του έργου με τίτλο “Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών”.
Η δράση αυτή ήταν ένα μοναδικό ταξίδι συλλογής εμπειριών για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου καταστρώνοντας ένα μοναδικό πολυδιάστατο και σύνθετο βιωματικό πρόγραμμα “κομμένο και ραμμένο” στους μαθητές του τόπου μας  (βιομηχανική ζώνη) με σκοπό την ανάδειξη της σημαντικότητας της εργατικής τάξης και την αναγκαιότητα  της βιομηχανικής κληρονομιάς.  Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 της Β’ Τάξης του Γυμνασίου.
Την δράση υλοποίησαν από το σχολείο οι Ευαγγελία Γκουντούμα (πληροφορικός)  /Αναστασία Γκίτση (θεολόγος) /  Χρήστος Μπατζαλής (τεχνολόγος)  / Νικόλαος Βλάχος (εικαστικός) / Γιολάντα Σκαφτούρου (θεατρολόγος) / Παρασκευή Μάρκου (φιλόλογος).  Από  από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμμετείχαν  οι  Αργυρώ Μπατσή / Δέσποινα Ανδριοπούλου (μουσειολόγοι-μουσειοπαιδαγωγοία)  και μία εθελόντρια  η Ευλαλία Κατσαμάτσα.  Η συνεργασία  με τις υπεύθυνες του μουσείου ήταν εμπνευσμένη.
Το σχολείο μας  με μεγάλη χαρά  θα χαρίσει την μακέτα του μουσείου που κατασκεύασαν οι μαθητές ως αναμνηστικό δώρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.
Ευχαριστούμε θερμά το εργοστάσιο cleanway που μας δέχτηκε στις εγκαταστάσεις του.
Ευχαριστούμε  τον κ. Δημήτριος Μαυροσκούφης (Καθηγητής Α.Π.Θ.)  και την κ. Ελισσάβετ Μυρογιάννη (Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων) που είναι οι που είναι ο Επιστημονικοί Υπεύθυνοι της δράσης. Ευχαριστούμε επίσης την κα.  Σκαρπαθιωτάκη Ελισάβετ συνεργάτιδα της δράσης για την άψογη συνεργασία.
Πατήστε…εδώ για να δείτε την γραπτή αναφορά της δράσης με τους συντελεστές τους στόχους αλλά και το σύνολο των υποδράσεων.
Πατήστε…εδώ για να δείτε το άρθρο που δημοσίευσε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για την συνεργασία μας.
Πατήστε…εδώ  και εδώ για να δείτε τις αναρτήσεις που δημοσίευσε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το  Πρόγραμμα “Αλλοδαπών και Παλλινοστούντων μαθητών” πατήστε…εδώ.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Δράση 9.5 πατήστε…εδώ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας