Πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά παίζει η Δραπετσώνα για πίστα f1



Η Αθήνα μπαίνει δυναμικά πλέον στη διεκδίκηση αγώνων Formula 1, προσδοκώντας να πάρει τη θέση της Κωνσταντινούπολης στο παγκόσμιο καλεντάρι των γκραν πρι, και με επίκεντρο και σημείο αναφοράς τη σχεδιαζόμενη πίστα στη Δραπετσώνα!

Και μάλιστα, για το λόγο αυτό έχει κλειστεί για τις επόμενες μέρες και σχετικό ραντεβού με το «αφεντικό» της Formula 1, τον Μπέρνι Έκλεστοουν!

Στην Αθήνα γίνεται εδώ και καιρό μια σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια από μια ομάδα επιχειρηματιών και προσωπικοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ώστε να μπει η Ελλάδα στο παγκόσμιο καλεντάρι των αγώνων της Formula 1, με σημείο αναφοράς την κατασκευή πίστας ανάλογων προδιαγραφών στη Δραπετσώνα!

Για το λόγο αυτό έχουν κλείσει και ραντεβού με το αφεντικό της Formula 1 Μπέρνι Έκλεστοουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στο περιθώριο του γκραν πρι που θα διεξαχθεί εκεί.

Πριν από λίγες μέρες είχα την ευκαιρία να συναντήσω στην Αθήνα τον αντιπρόσωπο της TRIDENT CARS κ. Γιώργο Λυμπεράκη, έναν από τους ανθρώπους που «τρέχουν» το συγκεκριμένο πλάνο.

Να σημειώσω εδώ ότι η TRIDENT CARS εμπορεύεται στην Ελλάδα μερικά από τα πιο δυνατά και αντιπροσωπευτικά για το διεθνές τζετ σετ brand names στο χώρο των αυτοκινήτων, και συγκεκριμένα τις μεγάλες και ακριβοθώρητες «κυρίες» MASERATI, LOTUS και LAMBORGHINI.

Ο ίδιος ο κ. Λυμπεράκης, λοιπόν, είναι αισιόδοξος για την έκβαση της διεκδίκησης, εστιάζοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που (όπως λέει) έχει η περιοχή. Στο ερώτημα εάν υπάρχουν όλες οι υποστηρικτικές υποδομές, απαντά: «Βεβαίως κι έχουμε πολλές υποστηρικτικές υποδομές. Η Αθήνα διαθέτει την απαραίτητη ξενοδοχειακή υποδομή, ένα μεγάλο και διεθνές αεροδρόμιο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Δραπετσώνας θα έχουμε και υδατοδρόμιο για την προσθαλάσσωση υδροπλάνων».

Παράλληλα, ο κ. Λυμπεράκης επισημαίνει ότι σημαντικός θα είναι και ο ρόλος των κρουαζιερόπλοιων που θα δένουν εκεί, που θα δώσουν επιπλέον δυναμική, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για το yachting, σημαντική προϋπόθεση ως υποδομή για τη διεξαγωγή αγώνων Formula1.

Στο εύλογο δε ερώτημα εάν η Ελλάδα μπορεί να βρει θέση στο παγκόσμιο καλεντάρι των αγώνων, ο κ. Λυμπεράκης έχει τη λογικοφανή απάντηση ότι το λεκανοπέδιο μπορεί κάλλιστα να πάρει τη θέση της Κωνσταντινούπολης, μετά την «κόκκινη κάρτα» που πήρε το δικό της γκραν πρι από τον Μπέρνι Εκλεστοουν. Εξ ου και το προετοιμαζόμενο «ψήσιμο» στο μεγάλο αφεντικό.

Παράλληλα, ο κ. Λυμπεράκης δεν κρύβει ότι σημαντική στο εγχείρημα θα είναι και η υποστήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Στο πλευρό αυτών που μας βοηθούν προστέθηκε πρόσφατα και η "Μεγάλη Βρετανία" (το γνωστό, ιστορικό, ξενοδοχείο της Αθήνας) που μας διαθέτει τους χώρους της για τις εκδηλώσεις μας», καταλήγει.

Χαλανδρίτσα; Ποια Χαλανδρίτσα;

Σε ερώτηση για την Χαλανδρίτσα στην Πάτρα που διεκδικούσε την πίστα είπε: «Χαλανδρίτσα; Ποια Χαλανδρίτσα;» διερωτήθηκε χαμογελώντας, προσθέτοντας ότι η περιοχή είναι ένας ιδανικός υδροβιότοπος, για τον οποίο, είπε, έχει κάνει και σχετική μελέτη συγγενικό του πρόσωπο!



http://zouzouniblog.blogspot.com/2014/03/f1.html#.UzMoKqh_uSo

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό