Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη σχετικά µε τις Γερµανικές Αποζηµιώσεις και το Κατοχικό ∆άνειο



Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευαγ. Βενιζέλο, σχετικά με τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.
 Η επιστολή έχει ως εξής: «Όπως γνωρίζετε, οι διεκδικήσεις μας από την Γερμανία, τόσο στο ζήτημα του κατοχικού δανείου, όσο και στο ζήτημα των αποζημιώσεων στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας,
παρά τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, ευρίσκονται σε χρόνια εκκρεμότητα.

 O Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γκάου, ζήτησε δημόσια συγνώμη.
 Πιστεύουμε ότι σήμερα, αποτελεί μείζονα εθνική υποχρέωση και ευθύνη, αλλά και ελαχιστότατη τιμή στα θύματα, η υλοποίηση των αποφάσεων της δικαιοσύνης, αλλά και η εκ μέρους της Ελλάδος, αξίωση από την Γερμανία, της τήρησης των διεθνών συμφωνιών και αποφάσεων ως και των κανόνων της διεθνούς έννομης τάξης.
 Επικροτούμε και στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. των Μαρτυρικών Πόλεων, που ελήφθη στα Καλάβρυτα, της 12-12-2013 και έτυχε ομόφωνης αποδοχής από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας και την υποβάλλουμε και ως δικό μας αίτημα, ώστε τα εν λόγω εκκρεμή ζητήματα (αποζημιώσεις, κατοχικό δάνειο), να συμπεριληφθούν και να είναι εγγεγραμμένα στην ατζέντα των συζητούμενων θεμάτων της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων κατά την τρέχουσα περίοδο.

 Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την χώρα, αλλά και το ελάχιστο χρέος μας, η εθνική ανάδειξη και συζήτηση των εκκρεμοτήτων αυτών, στο υψηλότατο ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού η Ελλάδα, θα έχει την Προεδρεία της Ένωσης, μετά από δέκα τέσσερα χρόνια».



http://thivarealnews.blogspot.com/2014/03/blog-post_3254.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό