Οι μαθητές είδαν από κοντά αρχαίους πολεμιστές



Πρωτότυπη εκδήλωση πραγματοποίησε πρόσφατα το 17ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, που βρίσκεται στο Δοκό, σε συνεργασία με τον Σύλλογο ιστορικών μελετών και αναπαραστάσεων.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά "αρχαίους πολεμιστές". Επρόκειτο για μέλη του Συλλόγου ιστορικών μελετών κι αναπαραστάσεων, οι οποίοι είχαν ντυθεί και εξοπλιστεί όπως ακριβώς και οι πολεμιστές της οπλιτικής φάλαγγας των αρχαίων Ελλήνων.
Στη φωτογραφία ορισμένοι από τους "πολεμιστές", μαζί με τον διευθυντή του σχολείου Γιάννη Καλαγκάτση και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Παντελή Τραπεζούντιο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην καινούργια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου (φωτό κάτω), η οποία παραδόθηκε για χρήση την φετινή σχολική χρονιά και καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο του 17ου Δημοτικού, αλλά και του 20ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας.
Η αίθουσα αυτή χρησιμοποιείται και για την γυμναστική των παιδιών, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, ενώ αξιοποιείται και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δοκού " "Άνοιξη", για  την διοργάνωση εκδηλώσεων.




http://www.egnomi.gr/article.php?id=47160&category_id=136

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Έπιασαν καρχαρία 200 κιλών μήκους 4 μέτρων μεταξύ Ερέτριας και Ωρωπού