Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΓΙΑ 4η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ "Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ"




Το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 20:30, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο  ενώσαν τις «δυνάμεις» τους, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κι αυτό με μια απλή πράξη: κλείνοντας τα φώτα για μία ώρα. Έτσι, στη διάδοση του μηνύματος της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή στοχεύει με τη συμμετοχή του στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ο Δήμος Τανάγρας.


Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Δήμου είναι σε πλήρη συνάφεια με την εθελοντική του προσχώρηση στο Ευρωπαϊκή Δίκτυο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και τους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και μείωση εκπομπών των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.

Η «Ώρα της Γης» απευθύνεται σε όλους: σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση, κάθε ανθρώπινη κοινότητα. Ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ και κάθε χρόνο έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Και φέτος, καλούμαστε να δράσουμε, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία.

Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα και θα ενώσουν για μία ώρα τη «φωνή» τους για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας. Πέρυσι, συμμετείχαν 152 χώρες, κάνοντας την «Ωρα της Γης 2013» την πιο επιτυχημένη πρωτοβουλία ενάντια στην κλιματική αλλαγή από άποψη συμμετοχής. Το 2014 αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Η Ώρα της Γης στο Δήμο Τανάγρας

 Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Δήμου Τανάγρας προγραμματίστηκε η συμβολική διακοπή
φωταγώγησης από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου της 29ης Μαρτίου 2014 τωνδημοτικών κτιρίων και κεντρικών οδών .

Μια συμβολική πρωτοβουλία με ουσιώδη όμως σημασία που θυμίζει στον κάθε ένα από μας την προσωπική και συλλογική του ευθύνη για τις κλιματικές αλλαγές και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ







http://networkedblogs.com/VmLMz

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό