Χάθηκε η Επανάσταση μας.....
Διόδια,ΙΚΑ Οινοφύτων,ημερίδα στο συνεδριακό κέντρο Θήβας για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων,τρία επίκαιρα θέματα,τρία ηχηρά μηνύματα.

Εξηγούμαι:
1.Διόδια

   Αφού εφησύχασαν,οι δημοτικοί άρχοντες και κυρίως ο Δήμαρχος, επί μήνες,μετά την ψήφιση των σχετικών συμβάσεων που προέβλεπαν την αναπροσαρμογή των διοδίων,όταν είδανε το θέμα να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις,να συλλαμβάνονται και να ηρωποιούνται οι αντίστοιχοι ομόλογοι τους,συνορεύοντος δήμου,αποφάσισαν να προστρέξουν ασθμαίνοντας μήπως πάρουν κι αυτοί λίγη από την προβολή και τη δόξα.
Ανερυθρίαστα,υποκριτικά και εντελώς προσχηματικά έκαναν και μια κυριακάτικη εξόρμηση προς τις Αφίδνες,για να επιστρέψουν ικανοποιημένοι, ότι έπραξαν τα απαραίτητα, στο θεάρεστο ο καθείς έργο του.

2.ΙΚΑ Οινοφύτων

  Εδώ τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα.
Σε αγαστή συνεργασία η Δημοτική αρχή και νεοσύστατη,αλλά θορυβώδης, κίνηση με την  επωνυμία ''Πολίτες εν Δράσει'',αλλά και πολίτες εμφανώς απληροφόρητοι ή και παραπληροφορημένοι,ξεκίνησαν μετά από προτροπή(;) του Δημάρχου την κατάληψη ή παραλαβή των κλειδιών του κτιρίου του ΙΚΑ,λέγοντας διάφορα ηρωικά και επαναστατικά που λέγονται καθ' υπερβολήν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η συνέχεια γνωστή σε όλους:πικρία των πολιτών εν δράσει,απογοήτευση των μη "δρώντων" πολιτών γενικά και κατηγορίες ένθεν κακείθεν για εφιάλτες,ξεπούλημα του αγώνα κλπ.

3.Διαχείριση λοιπών στερεών αποβλήτων

   Στο τρίτο,αλλά όχι λιγότερο σημαντικό,θέμα οι συνήθεις "ύποπτοι" έπεσαν θύματα προπηλακισμού απο μαινόμενους αγρότες και αξιωματούχοι φυγαδεύθηκαν κάνοντας λόγο για άστοχες και άκαιρες ημερίδες.

Τρία διαφορετικά,σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών του δήμου Τανάγρας και την επιταχυνόμενη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων του ,ίδιο και ταυτόσημο συμπέρασμα:τραγική λειψανδρία και καταφανώς αναντίστοιχη αποτελεσματικότητα και ικανότητα  των τοπικών ηγετών σε σχέση με το μέγεθος των προβλημάτων.

Σε πολλούς δε εξ αυτών ταιριάζει απόλυτα ο στίχους του Μήτσου Ευθυμιάδη
                          χάθηκε η επανάσταση μας
                          και δεν ήρθε η νεκρανάσταση μας........


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύλληψη στο Σχηματάρι για παραβίαση του Κ.Ο.Κ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Φοβερό τροχαίο με νεκρούς και τραυματίες στην Εγνατία

Αύξηση-ρεκόρ κατά 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ