Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα και καπνό στο Δήλεσι



Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, στο Δήλεσι Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν συνολικά -1.173- λαθραία πακέτα τσιγάρων και -2.725- γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (16-02-2014) το απόγευμα στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας , δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 59 και 48 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, συνελήφθη αρχικά ο 48χρονος διότι στην κατοχή του βρέθηκαν τρεις κούτες, οι οποίες περιείχαν συνολικά τριάντα (30) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος είχε προμηθευτεί, λίγη ώρα πριν, τα ανωτέρω λαθραία πακέτα τσιγάρων, από τον 59χρονο, έναντι χρηματικού ποσού.

Ακολούθως οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 59χρονο στην οικία του, ο οποίος τους παρέδωσε από χώρο αποθήκης που διατηρούσε στην αυλή του:

  • (1.143) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, καθώς και
  • (65) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά (2.725) γραμμάρια καπνού.

Τα ανωτέρω πακέτα τσιγάρων και οι συσκευασίες καπνού, δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν, προκειμένου να σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας και να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας