ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ 38χρονος αλβανός έπαιρνε επίδοματα από τον ΟΑΕΔ με παράνομη άδεια παραμονήςΕξιχνιάστηκε, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης σε βάρος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ).

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στη Δράμα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία.

Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία του Ο.Α.Ε.Δ. Δράμας, σύμφωνα με την οποία ο 38χρονος είχε καταθέσει στην παραπάνω υπηρεσία μια πλαστή άδεια διαμονής.

Για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί προέβησαν σε σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν το δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα διαβατήριο των αλβανικών αρχών, στο οποίο ήταν επικολλημένες τρεις άδειες διαμονής.

Κατά την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο από τις άδειες διαμονής είναι πλαστές, ενώ η τρίτη είναι έντυπο κλεμμένο.

Επίσης προέκυψε ότι ο 38χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 5-10-2009 έως 31-12-2013, κατέθεσε, πέντε φορές, στον ΟΑΕΔ Δράμας, τις δύο από τις παραπάνω άδειες διαμονής, μαζί με άλλα δικαιολογητικά – αιτήσεις και έλαβε παράνομα διάφορα επιδόματα.

Συνολικά κατάφερε να αποσπάσει από τον παραπάνω οργανισμό, εξαπατώντας για το νόμιμο της διαμονής του στη χώρα, επιδόματα, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 4.259, 34 ευρώ.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω άδειες διαμονής και το διαβατήριο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και τυχόν εμπλοκή του σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Πηγή: xanthipress.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!