Συνελήφθησαν δύο απατεώνες οι οποίοι εξαπάτησαν 34χρονο έμπορο οινοποιίας στη Χαλκίδα



Οι κατηγορούμενοι πραγματοποίησαν συνολικά δέκα συναλλαγές – αγορές φιαλών κρασιού από το οινοποιείο του 34χρονου, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (9.500) ευρώ

Για την πραγματοποίηση των ανωτέρω αγορών, παρέδωσαν στον 34χρονο πέντε μεταχρονολογημένες επιταγές, από τις οποίες οι δύο διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένες, ενώ για τις άλλες τρεις ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους

Συνελήφθησαν, στις (30-01-2014) το απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 57 και 56 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, απάτη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, 34χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ότι οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι του συστήθηκαν ως ιδιοκτήτες εταιρείας εμπορίας ειδών τροφίμων και ποτών με έδρα περιοχή της Αττικής, τον έπεισαν για την φερεγγυότητά τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αγορές φιαλών κρασιού από οινοποιείο ιδιοκτησίας του.
Συγκεκριμένα οι δύο κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 13-12-2013 έως και 23-01-2014, πραγματοποίησαν δέκα (10) συναλλαγές - αγορές φιαλών κρασιού από τον 34χρονο, συνολικής αξίας (9.536,23) ευρώ, παραδίδοντας στον ίδιο πέντε (5) μεταχρονολογημένες επιταγές, συνολικής ονομαστικής αξίας (14.520,40) ευρώ, οι οποίες κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε οι δύο από τις ανωτέρω επιταγές ήταν κλεμμένες, ενώ για τις άλλες τρεις ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.
Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η ονομαστική αξία των επιταγών που είχαν παραδώσει στον 34χρονο υπερέβαινε την χρηματική αξία των αγορών που είχαν ήδη πραγματοποιήσει, επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και του γνωστοποίησαν ότι θα προσέρχονταν στο οινοποιείο του, προκειμένου να ενεργήσουν ακόμη μία αγορά κρασιών, αξίας (1.000) περίπου ευρώ.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση το οινοποιείο του 34χρονου και χθες το απόγευμα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο κατηγορούμενους την ώρα που φόρτωναν τις φιάλες κρασιού σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 57χρονου, το οποίο και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας