Το Δήλεσι αλλάζει όνομα ;;;



Άρθρο από Ανεξάρτητο Παρατηρητή

Το Δήλεσι θα ονομάζεται ΔΗΛΙΟΝ! Το πραγματικό του όνομα!


Είναι σαν το αυγό του Κολόμβου. Όλοι το συζητάγαμε, το λέγαμε ότι το Δήλεσι πρέπει να το λέμε Δήλιον το αρχαίο πραγματικό του όνομα, κάποιοι το έλεγαν έτσι, υφίσταται σύλλογος με το όνομα Δήλιον, άλλά ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος κάτοικος του Δηλίου, έκανε την αίτηση για την αλλαγή του ονόματος. Μπράβο Αλέξανδρε!
Κάτι το οποίο είναι αυτονόητο και έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, όπως εξάλλου έχουν αλλάξει σχεδόν όλα τα αρβανίτικα ονόματα των χωριών της περιοχής, όπως: Το “Κακοσάλεσι” Αυλώνας, η “Λιάτανη” Άγιος Θωμά”, το "Χλεμποτσάρι" Ασωπία, “Βράτσι” Τανάγρα κ.α.
Ο Αλ. Αγγελόπουλος – μετά από πρόσκληση του κ. Γεωργίου – διάβασε την εισήγησή του στο σώμα, η οποία έγινε με σκεπτικισμό από πολύ λίγους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα έπρεπε να ρωτηθούν και οι κάτοικοι αν θέλουν την αλλαγή του ονόματος, κάτι που έφερε την αντίδραση του κ. Λάζαρου Μαυράκη που είπε με νόημα την γνωστή παροιμία... “όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις, δέκα μέρες κοσκινίζεις...”.
Τελικά, μετά από μικρή συζήτηση, αποφασίστηκε η θετική εισήγηση του σώματος προς τα τοπικά συμβούλια, για την αλλαγή του τοπωνύμιου από Δήλεσι σε Δήλιον και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία όπως ορίζει ο νόμος.

Κάτι κινείται στην ενοποίηση του Δηλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, προωθείται εντός του μηνός νομοσχέδιο για ψήφιση για την ονομασία του Δηλίου σε π. Δήμο. Ας μη το γρουσουζεύουμε, είδομεν!


http://www.anparatiritis.gr/2012-03-13-17-30-31/politiki/3224-2014-01-28-19-47-39.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας