Πόσοι Έλληνες είναι άνεργοι, τρέφονται σε συσσίτια και ΔΕΝ έχουν ρεύμα???...Σοκάρουν τα στοιχεία...Η λίστα της ντροπής...




Ακριβά έχουν πληρώσει οι Ελληνες πολίτες την οικονομική κρίση, καθώς η μείωση στα εισοδήματα των εργαζομένων και η βαθιά ύφεση της χώρας, έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την επανασύνδεση του ρεύματος σε αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να το πληρώσουν, η εφημερίδα υπολογίζει και αναφέρει πόσοι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης:

350.000 αποκοπές ρεύματος γίνονται κάθε χρόνο

Το 60% των νοικοκυριών αποκτά ξανά ρεύμα

140.000 καταναλωτές (ανάμεσα τους καταστήματα που έκλεισαν, κλειστά εξοχικά και νοικοκυριά) δεν επανασυνδέονται

1.000.000 διακανονισμούς τον χρόνο για απλήρωτα χρέη κάνει η ΔΕΗ

460.000 καταναλωτές έχουν μέχρι σήμερα ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, άτομα με μηχανική υποστήριξη, πολύτεκνους, τρίτεκνους, υπερήλικους κ.λ.π.). Το 2011, επίσημες πηγές ανέφεραν ότι οι δυνάμει δικαιούχοι πλησίαζαν το 1 εκατομμύριο.

50.000 άτομα εκτιμάται ότι τρέφονται καθημερινά στα συσσίτια των δήμων: Αυτοί ανήκουν στους «δυνάμει προστατευμένους» από το κράτος ώστε να μην τους κοπεί το ρεύμα ή να τους επανασυνδεθεί.

100.000 μερίδες φαγητού καθημερινά υπολογίζεται ότι δίνει η Εκκλησία: Ανήκουν επίσης στους δυνάμει «προστατευμένους».


 

Πηγή ➤athensmagazine

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό