Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Τανάγρας




Η ανάγκη των καιρών και η συνεργασία όλων μας γέννησαν μια ιδέα, που με πολλή προσπάθεια θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς των συνδημοτών μας.

Τοπικές αρχές, Εκκλησία, κοινωνικοί φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και ευαισθητοποιημένοι δημότες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, συναντιόμαστε, συζητάμε, προσφέρουμε και δημιουργικά δρούμε γιατί μαζί χτίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας».

«ΜΑΖΙ χτίζουμε το
Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας»
Κοινωνικό  Παντοπωλείο  Δήμου Τανάγρας
Το κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει τους κοινωνικά ευπαθείς και άπορους συνανθρώπους μας, δηλαδή όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, ανέργους, μετανάστες κ.α. και στοχεύει στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης.
Ωφελούμενοι είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Τανάγρας που επιλέγονται βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων (εισόδημα, κατάσταση υγείας, συνθήκες στέγασης, οικογενειακή κατάσταση, ανεργία κ.α.) από μια Επιτροπή  του Δήμου υποστηριζόμενη από κοινωνικούς φορείς της περιοχής. 

Η φυσιογνωμία του
Η αποδοχή από την τοπική κοινωνία αποτελεί προϋπόθεση της επιτυχίας των στόχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου , αφού δε μπορεί να μιλάμε για στήριξη και κοινωνική ένταξη και ταυτόχρονα να προωθούμε τους διαχωρισμούς οποιουδήποτε είδους.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο  δεν πρέπει να δημιουργεί την εικόνα του «κλειστού» του «περιθωριακού», του «διαφορετικού» ή του «απομονωμένου» κοινωνικά χώρου, ανάλογα βέβαια και με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Δήλωση Ενδιαφέροντος – Πληροφορίες
Ø  Όσοι ιδιώτες επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρου:
Ø  Είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ένδυση, υπόδηση, είδη καθαριότητας, είδη περιποίησης βρεφών π.χ. γάλα, σαπούνια, πάνες κτλ)
Ø  Εθελοντική εργασία (βοήθεια σε έκτακτες ανάγκες π.χ. βάψιμο, βοήθεια στη λειτουργία π.χ. συγκέντρωση τροφίμων)
Ø  Μεταχειρισμένα είδη σε άριστη κατάσταση (ένδυση, υπόδηση, παιχνίδια κ.α.) ή καινούργια.

Για περισσότερες πληροφορίες για δήλωση ενδιαφέροντος:
·           Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΑΠΗ – Παιδικός Σταθμός – Δημοτικό Ωδείου», στο τηλέφωνο 22620 – 51.100
·           Στο e-mail: koinonikokatastima@tanagra.gr


Κάρτα ή βεβαίωση Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων
Η κάρτα ή η βεβαίωση Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων αποτελεί το κλειδί για την πρόσβαση στο Κοινωνικό Κατάστημα διότι καθιστά τους κατόχους της, δικαιούχους του, δηλαδή πελάτες του.
Η χρονική διάρκεια ισχύος της κάρτας θα κυμαίνεται από 3 έως 12 μήνες, με δικαίωμα παράτασης από την υπεύθυνη για την έκδοση του, Επιτροπή και ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε δικαιούχου, όπως αυτές αποδεικνύονται από την «Έκθεση Κοινωνικής Έρευνας», καθώς σκοπός της βοήθειας είναι η παροχή των αναγκαίων ειδών, στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ώστε να σταθούν ξανά στα πόδια τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όσοι λοιπόν δικαιούνται, βάσει κοινωνικών κριτηρίων, τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό θα πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία του φορέα λειτουργίας, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.    Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας η διαβατηρίου
2.      Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π. ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνει τη διεύθυνση της κατοικίας του ή χαρτί από την εφορία που θα βεβαιώνει την διεύθυνση κατοικίας
3.      Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4.      Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9
5.      Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό
6.      Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου υγείας.
7.     Σε περίπτωση που κάποιο άτομο επιβαρύνεται οικονομικά από την κατάσταση της υγείας του, πρέπει να προσκομίζει αντίστοιχη γνωμάτευση
Κοινωνικά κριτήρια πρόσβασης
Απορία – Οικονομική Αδυναμία
Οικογενειακή Κατάσταση : πολυτεκνία, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ
Περιουσιακή Κατάσταση, Αναπηρία ή Ύπαρξη προβλημάτων υγείας
Συνθήκες Στέγασης, Ανεργία 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας