ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Έστειλαν ληγμένα τρόφιμα στους απόρους της Ξάνθης



Έγινε και αυτό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ληγμένα, και ακατάλληλα τρόφιμα στους απόρους της Ξάνθης, "πάιζοντας" με τον πόνο και την δυστυχλια τους.

Μεγάλες ποσότητες από τυρί, κασέρι και γραβιέρα, που προορίζονταν για χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επεστράφησαν πίσω στον αποστολέα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας που έφτασε στην Ξάνθη ήταν μουχλιασμένο και αισθητά ακατάλληλο για κατανάλωση.

Οι άποροι της Ξάνθης -που αποδεδειγμένα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσιάστηκαν σήμερα για να παραλάβουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έφτασαν στην πόλη, όμως γύρισαν με άδεια χέρια στο σπίτι, καθώς σχεδόν το σύνολο αυτών ήταν ακατάλληλα.

Αξίζει να σημειθεί πως ο αριθμός των αιτήσεων για το πρόγραμμα φέτος στην Ξάνθη, που απευθύνεται σε άπορους πολίτες που λαμβάνουν μια μικρή ενίσχυση μέσω ενός πακέτου τροφίμων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τις 16.000, με το σύνολο σχεδόν των αιτούντων να πληροί τις προϋποθέσεις.

Για να παραλάβουν γαλακτοκομικά προϊόντα, και πιο συγκεκριμένα τυρί, κασέρι και γραβιέρα, είχαν προετοιμαστεί όλοι οι συναρμόδιοι φορείς (Μητρόπολη, Δήμος, Γηροκομείο, Ψυχολογικό Κέντρο, Σύλλογοι Τριτέκνων και Πολυτέκνων, Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.ά.), ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας αυτών που έφτασε στην πόλη ήταν μουχλιασμένο και αισθητά ακατάλληλο για κατανάλωση.

Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν φυσιολογικό πάγωσε τους εκπροσώπους των φορέων, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόφιμα, καθώς κατά τον έλεγχο παραλαβής αυτών διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητά τους. Στη συνέχεια τα τρόφιμα εστάλησαν πίσω, αναμένοντας πλέον να δοθεί μια λύση.

Οι αρμόδιοι ανέφεραν πως "το θέμα εξετάζεται", ενώ διευκρίνισαν πως τα φορτηγά που μεταφέρουν τα τρόφιμα δεν είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου. Έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί αν την ευθύνη φέρει το υπουργείο ή η εταιρεία διακίνησης των προϊόντων με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση το εν λόγω υπουργείο.

Αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.





Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/11/blog-post_361.html#ixzz2m2XLo0Lc

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό