Συνελήφθη 30χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος διέπραττε συστηματικά κλοπές - διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας



Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων που διέπραξε προχθές, ενώ στις αρχές του περασμένου Αυγούστου είχε συλληφθεί και πάλι για παρόμοια αδικήματα και εξιχνιάστηκαν τότε άλλες οκτώ (8) περιπτώσεις
Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος του 30χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία τον περασμένο Απρίλιο για την διάπραξη ακόμη είκοσι τεσσάρων (24) περιπτώσεων διαρρήξεων σε αυτοκίνητα στην ίδια περιοχή
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, ναρκωτικά δισκία, τέσσερα μαχαίρια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία, κ.α.
Ο 30χρονος έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές και έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για κλοπές και ναρκωτικά
Συνελήφθη, προχθές (30-10-2013) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 30χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος διέπραττε συστηματικά κλοπές - διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 30χρονο, προχθές το βράδυ σε περιοχή της Χαλκίδας, βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερα (4) μαχαίρια και ένα κατσαβίδι,
  • ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένας πολυφορτιστής,
  • ένα τηλεχειριστήριο ηχοσυστήματος αυτοκινήτου,
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και μία θήκη κινητού τηλεφώνου,
  • ένας μεταλλικός φακός και ένα ζεύγος γαντιών,
  • ποσότητα ηρωίνης, βάρους (0,8) γραμμαρίου,
  • πέντε (5) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
  • ένα δερμάτινο πορτοφόλι και δύο (2) σακίδια ώμου,
  • ένα πολυεργαλείο και ένα ζεύγος γυαλιά ηλίου.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε διαπράξει προχθές, πριν από την σύλληψή του, πέντε (5) κλοπές – διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ μέρος των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω την 04-08-2013 τα ξημερώματα να διαπράττει κλοπή – διάρρηξη σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, από το οποίο είχε αφαιρέσει μία συσκευή πλοήγησης ( GPS ), ένα ρολόι χειρός καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα του ιδιοκτήτη.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε τότε, εξιχνιάστηκαν ακόμη επτά (7) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε αυτοκίνητα, που είχε διαπράξει ο 30χρονος τον περασμένο Αύγουστο στη Χαλκίδα, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκαν από τον κ. Ανακριτή Χαλκίδας περιοριστικοί όροι (σχετικό το από 05-08-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Επιπλέον σε βάρος του 30χρονου, τον περασμένο Απρίλιο, είχε σχηματισθεί δικογραφία για ακόμη είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων, που είχε διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2012 έως και 08-01-2013, στην περιοχή της Χαλκίδας (σχετικό το από 13-04-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Επίσης σημειώνεται ότι ο ανωτέρω έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές και έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για κλοπές, απόπειρες κλοπών και παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά, ενώ από το 2002 έχει προφυλακισθεί σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του συλληφθέντα και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ χθες το πρωί οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό