"Δεν μπορεί να ζήσει" με 1 εκ. ευρώ το χρόνο



«Αδυνατεί να ζήσει» με ετήσιο εισόδημα ενός εκ. ευρώ μετά τις περικοπές που δέχτηκε, ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος ο Β’, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Soir και είναι τόσο ενοχλημένος που περνά τον καιρό του μεταξύ των τριών εξοχικών του, σε Ρώμη και Γαλλία.

Ο Αλβέρτος ο Β’ άφησε τον θρόνο στο γιο τουΦίλιππο τον Ιούλιο, μετά από μία ταραχώδη χρονιά σημαδεμένη από διάφορα σκάνδαλα – μεταξύ αυτών και ένα που αφορούσεφοροδιαφυγή -.

Μετά από αυτό το Κοινοβούλιο μείωσε τα έσοδα της βασιλικής οικογένειας και τα υποχρέωσε να πληρώνουν φόρους.

Τώρα ωστόσο ο Αλβέρτος είναι σε δεινή θέση, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, καθώς είχε συνηθίσει να ζει με 11,5 εκατομμύρια τον χρόνο. Είναι τόσο πικραμένος δε – αναφέρει η Soir – που περνά τον καιρό του στο διαμέρισμά του στη Ρώμη ή στα δύο του σπίτια στη Γαλλία, ένα στη Ριβιέρα και ένα στο νησί Saint-Louis.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει έρθει σε επαφή με μέλη της κυβέρνησης ζητώντας κάποιεςφοροαπαλλαγές, καθώς οι φόροι του φαίνονται δυσβάσταχτοι. Ζητεί επίσης το κράτος να πληρώσει τα έξοδα για τη θέρμανση του παλατιού και για τα καύσιμα του γιοτ του.

Όπως αναφέρει ο Telegraph, ο Αλβέρτος δεν είναι ο μόνος γαλαζοαίματος Ευρωπαίος που έχει πλήξει η κρίση. Στην Ισπανία, ο Χουάν Κάρλος, δέχτηκε περικοπή 7% στα εισοδήματά του. Αντίθετα η βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας πήρε αύξηση 5,1 εκ. λιρών.





nooz.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας