Από την Ρουμανία στα Οινόφυτα ο Σαράντης – Η πρώτη πολυεθνική που φέρνει δραστηριότητες στην Ελλάδα


Την μεταφορά της παραγωγής από την Ρουμανία στο εργοστάσιο των Οινοφύτων αποφάσισε ο όμιλος Σαράντη, αποτελώντας την πρώτη ελληνική πολυεθνική που αντί να διώχνει φέρνει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.
Όπως αποφάσισε η εισηγμένη, προχωρά στο κλείσιμο του ρουμανικού εργοστασίου παραγωγής κρεμικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης και φροντίδας Elmiplant, Bioten Kolastyna το οποίο εξαγόρασε το 2007 και προχωρά στην μεταφορά της παραγωγής εντός συνόρων.
Νέες Θέσεις
Η εν λόγω μεταφορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο το 2014 και ήδη ο όμιλος Σαράντη προχωρά σε επένδυση ύψους ενός εκατ. ευρώ για την προετοιμασία του χώρου και την στέγαση των μηχανημάτων ενώ επιπρόσθετα θα δημιουργηθούν 20 περίπου νέες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές εξαγωγές.
«Το κόστος εργασίας στην Ελλάδα έχει γίνει καλύτερο από το αντίστοιχο στην Ρουμανία και επιπλέον είναι πιο χαμηλά και τα έξοδα οπότε για εμάς είχε νόημα αυτή η μεταφορά», ανέφεραν αρμόδια στελέχη του Ομίλου, στο δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο.
Μέσω της κίνησης αυτής επιτυγχάνεται η συγκέντρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και δημιουργία οικονομιών κλίμακας αλλά και ο καλύτερος έλεγχος της παραγωγής. Στην παραγωγική δυναμικότητα προστίθενται περίπου 5 εκατ. τεμάχια με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και βελτίωση της αποδοτικότητας κατά 500.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
«Πλέον διατηρούμε δύο εργοστάσια αυτό των Οινοφύτων που θα παράγει καλλυντικά και κρέμες με την μονάδα στην Πολωνία που θα εστιάσει στην παραγωγή των ειδών οικιακής χρήσης», αναφέρουν στελέχη.
Η θυγατρική στην Ρουμανία, που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1996, παραμένει καθώς η Sarantis Romania έχει την δεύτερη θέση σε επίπεδο συμμετοχής πωλήσεων μεταξύ των ξένων χωρών του ομίλου. Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει στην ρουμανική αγορά τα προϊόντα της Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ καθώς επίσης και προϊόντα άλλων εταιριών όπως Johnson & Johnson, Antionio Puig, Evyap κ.α. αλλά και μάρκες πολυτελείας όπως La Praire, Carolin Hererra, Paco Rabanne κ.α.
Ο όμιλος Σαράντη αποτελεί μία από τις ηγετικές επιχειρηματικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης καταγράφοντας τα τελευταία χρόνια μια δυναμική και πετυχημένη πορεία.
Οκτώ θυγατρικές
Συνολικά, δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή μέσω οκτώ θυγατρικών -Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία, ΠΓΔΜ, Ουγγαρία και Βοσνία- ενώ παράλληλα διατηρεί εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 36 χώρες. Το σύνολο του κύκλου εργασιών του ομίλου που προέρχεται από τις χώρες αυτές ανέρχεται σε περίπου 65%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο τέλος του 2013 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 246 εκατ. ευρώ έναντι 236 εκατ. που ήταν στο τέλος του 2012. Σε ότι αφορά τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙTDA) προβλέπεται αύξηση το 2013 στα 22,75 εκατ. από 21,17 εκατ. που ήταν το 2012.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας