Ασφυξία στις τάξεις...


Στους 30 μαθητές το όριο..


Η κατάργηση και η συγχώνευση με... fast track διαδικασίες σχολικών συγκροτημάτων, χωρίς συγκεκριμένο πλάνο δράσης, έχει επανειλημμένα προκαλέσει μεγάλες.. αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς ωστόσο το υπουργείο Παιδείας να δείχνει διατεθειμένο να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες μαθητών, δασκάλων και καθηγητών.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, το ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα διαμορφώνεται πλέον σε 30. Η απόφαση λαμβάνεται πέντε ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια το ρητό που λέει ότι ο... ενδιαφερόμενος το μαθαίνει πάντα τελευταίος. Μέχρι πρότινος το ανώτατο όριο ανά τμήμα ήταν 27 μαθητές.

Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας τόνισαν πως ο προγραμματισμός των σχολείων ανατρέπεται εκ νέου. Είναι η τρίτη φορά που το υπουργείο Παιδείας αυξάνει το όριο των μαθητών, σε μια ύστατη προσπάθεια να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, μετά μάλιστα την απομάκρυνση χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων, ως απόρροια της μείωσης κατά 80% του κονδυλίου για την πρόσληψη αναπληρωτών.

Προηγήθηκε απόφαση της πρώην υφυπουργού Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου, με την οποία επετράπη η κατ' εξαίρεση αύξηση του μέγιστου αριθμού μαθητών στους 27, ενώ τον περασμένο Μάιο ακολούθησε απόφαση του Κ. Αρβανιτόπουλου, που έκανε την εξαίρεση... κανόνα! Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ επιμένει πως οι 20 μαθητές ανά τμήμα είναι ο ιδανικός αριθμός για ένα ξεκούραστο μάθημα γεμάτο ουσία και αποτελεσματικότητα.



http://permisospress.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1821.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό