Πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε από τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.



Οι καταθέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ακατάσχετο της μισθοδοσίας και της σύνταξης ισχύει μόνο για οφειλές προς το Δημόσιο και όχι για άλλους φορείς στους οποίους μπορεί κάποιος να έχει οφειλές.


 Η απόδειξη άλλωστε για το πότε ένας λογαριασμός είναι... μισθοδοτικός ανήκει στον ίδιο τον κάτοχο ή την επιχείρηση, στην περίπτωση που τηρεί όλη τη μισθοδοσία του προσωπικού της σε συγκεκριμένη τράπεζα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει ο ίδιος να πιστοποιήσει με βεβαίωση του εργοδότη ότι τα χρήματα που εκταμιεύονται είναι αποτέλεσμα της μισθωτής εργασίας που παρέχει σε συγκεκριμένο εργοδότη.

Και μόνο αν ο λογαριασμός χαρακτηριστεί «αμιγώς» μισθοδοσίας δεν μπορεί να κατασχεθεί ποσό ως 1.000 ευρώ ή δεν θα κατασχεθεί ποσό 1.500 ευρώ, όταν το χρέος αφορά ιδιώτη (2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό). Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να κατασχεθεί το ποσό πάνω από το ελάχιστο όριο.

Το θέμα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και μισθωτούς. Υπήρξαν περιπτώσεις που η εφορία «τράβηξε» χρήματα ακόμα και από λογαριασμούς που είχαν διαθέσιμο υπόλοιπο μικρότερο από 500 ευρώ


http://permisospress.blogspot.gr/2013/10/blog-post_20.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας