Συνελήφθη 66χρονος , ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες μέσα σε μπετονιέρα


Κατασχέθηκε επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (μπετονιέρα) ιδιοκτησίας του, μέσα στην οποία μεταφέρονταν κρυμμένοι οι μη νόμιμοι μετανάστες
Ο 66χρονος είχε παραλάβει τους μη νόμιμους μετανάστες από το Σουφλί Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει σε περιοχή της Αθήνας, έναντι χρηματικής αμοιβής
Συνελήφθη, χθες (20-10-2013) το μεσημέρι, στην 210η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (ρεύμα προς Αθήνα), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, ένας 66χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες.
Από τους διακινούμενους, είκοσι ένας (21) είναι υπήκοοι Συρίας και εννέα (9) υπήκοοι Σομαλίας. Από αυτούς οι δεκαοκτώ είναι άνδρες και οι επτά γυναίκες, ηλικίας από 19 έως και 39 ετών, ενώ μαζί τους ήταν και πέντε ανήλικοι (τρία αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 4 έως και 15 ετών.
Ειδικότερα χθες περίπου στις 15:30΄ το μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην ανωτέρω χιλιομετρική θέση το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (μπετονιέρα), μέσα στο οποίο βρισκόταν ο 66χρονος ιδιοκτήτης του, ενώ οι τριάντα (30) μη νόμιμοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο στην 214η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (ρεύμα προς Αθήνα).
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 66χρονος είχε παραλάβει, νωρίς χθες το πρωί, τους μη νόμιμους μετανάστες από το Σουφλί Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό της μπετονιέρας, σε περιοχή της Αθήνας, έναντι του χρηματικού ποσού των (4.000) ευρώ που θα λάμβανε από υπήκοο Συρίας, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, μετά από την άφιξη στον προορισμό τους.
Ο 66χρονος αποβίβασε τους μη νόμιμους μετανάστες στον ανωτέρω υπαίθριο χώρο, λόγω ισχύς απαγορευτικού κίνησης φορτηγών οχημάτων, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, επί του Εθνικού Οδικού δικτύου χθες και από ώρες 15.00΄ έως 21.00΄, με σκοπό να τους επιβιβάσει εκ νέου με την λήξη του απαγορευτικού και να τους μεταφέρει στην Αθήνα.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 66χρονου, ως μέσο μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών , καθώς και δυο (2) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό