Προκήρυξη 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας



Ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Βοιωτίας* (ΣΟΨΥ), σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Βοιωτίας της ΔΔΕ Βοιωτίας, με στόχο την πληροφόρηση – ευαισθητοποίηση της σχολικής κι ευρύτερης κοινότητας για θέματα ψυχικής υγείας,
προκηρύσσουν τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία. Ημερομηνίαέναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, (Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας) και καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013. Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Βοιωτίας. Ο διαγωνισμός έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Δ/νσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας.
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι εννοείται πως αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους, που διέπουν το διαγωνισμό, οι οποίοι αναφέρονται παρακάτω :
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  1. Το θέμα του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού για τη Ψυχική Υγεία είναι: «Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την ψυχική νόσο, μπορούν να είναι επιτυχημένοι κι ευτυχείς».
Η Ψυχική Υγεία  είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να αναπτυχθούν ευχάριστα συναισθήματα, όπως για παράδειγμα  χαράς, ευεξίας, ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης. Οι άνθρωποι, που είναι ψυχικά υγιείς ανταποκρίνονται με ευελιξία στις καθημερινές συνθήκες, ενώ οργανώνουν τη ζωή τους έχοντας ως βάση κανόνες αξιών, στόχους και αρχές. Η εμφάνιση της ψυχικής νόσου δυσκολεύει την πορεία της διαπροσωπικής και επαγγελματικής ζωής, αλλά εάν υπάρχει κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον, οι άνθρωποι που πάσχουν από οποιαδήποτε ψυχική νόσο μπορούν να αποτελούν μέλη της κοινωνίας, να εργάζονται, να δημιουργούν και να ονειρεύονται.
Οι μαθητές/τριες λοιπόν καλούνται να ζωγραφίσουν προσωπογραφίες, τοπία, αντικείμενα ή οποιοδήποτε ελεύθερο σχέδιο, δείχνοντας την θετική πλευρά της καθημερινότητας.
Ενημερωτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς με θέμα την Ψυχική Υγεία, προκειμένου να ενημερώσουν, ευαισθητοποιήσουν, υποστηρίξουν κι εμψυχώσουν τους/τις μαθητές/τριες, έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο του Συμβουλευτικού Σταθμού νέων  Βοιωτίας:http://sumstanvoi.blogspot.gr/ καθώς και στο facebook του ΣΟΨΥ Βοιωτίας:https://www.facebook.com/groups/251839231550644/.
Κάθε διαγωνιζόμενος/νη μπορεί να αποστείλει, το ανώτερο, μέχρι τρία (3) έργα, σε οποιοδήποτε υλικό και με οποιαδήποτε τεχνική. Προαιρετικά κάθε έργο μπορεί να συνοδεύεται από κάποιον τίτλο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδώσουν τα έργα τους, στη δομή του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39, 5ος όροφος), τις εργάσιμες


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας