Έξω από την Λιβαδειά η φωτιά στην Βοιωτία. Eκκενώθηκε το γηροκομείο.

 


Πύρινη κόλαση απόψε στο νομό Βοιωτίας. Εκκενώθηκε το χωριό Τσουκαλάδες προληπτικά ενώ όλοι οι τρόφιμοι στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων στο Πέρα Xωριό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς καθώς πλησιάζει απειλητικά η φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκεται ήδη στο σημείο.Η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη και οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στη περιοχή.

Οι δυνάμεις επιχειρούν κυρίως στην συνοικία Πέρα Χωριό της Λιβαδειάς και στους Τσουκαλάδες όπου δόθηκε και η εντολή εκκένωσης.
Αρκετοί κάτοικοι αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.
Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς-Αράχωβας.
Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν προληπτικά ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ο καπνός έχει πνίξει την πόλη και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.
Συμφωνά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Νίκου Παπαγγελή στο κεντρικό δελτίο του Star τουλάχιστον 4 σπίτια κάηκαν στο χωριό Άγιος Βλάσιος.
Επι τόπου βρίσκονται 39 οχήματα, 85 άνδρες και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Το απόγευμα 8 καναντέρ και 3 ελικόπτερα επιχειρούσαν στο μέτωπο που ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα. Τα δυο πετζετέλ κλήθηκαν από το αεροδρόμιο της Λαμίας κατάφεραν όμως μόνο μια ρίψη νερού εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.


video
http://www.lamiastar.gr/index.php/topika-nea/voiwtia/31040-ekso-apo-tin-livadeia-i-fotia-stin-voiotia


Ωρα 18,00

Πυροσβεστικό Σώμα @pyrosvestiki



Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στον Καρακόλιθο Βοιωτίας. Επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π.
 
Ωρα 22,00
 
Πυροσβεστικό Σώμα @pyrosvestiki
Στην περιοχή Καρακόλιθος Βοιωτίας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα

 
 

Ωρα 23,00

Μαίνεται η πυρκαγιά κοντά στη Λιβαδειά και παρόλο που υπάρχει μικρή ύφεση στην ένταση των ανέμων, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό της Λιβαδειάς, στις παρυφές της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη «η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή για εκκένωση. Όλοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στα χωριά Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό και περιμένουν να εκτιμήσουν την κατάσταση πριν δώσουν εντολή για εκκένωση των χωριών. Κάτοικοι ωστόσο έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Το μέτωπο ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα και κυριολεκτικά βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Λιβαδειάς. Ήδη έχουν μεταφερθεί στην περιοχή δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, το σύνολο του εξοπλισμού των δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντικές ομάδες.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας