ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ


 
 

ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ  ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
 
Αγαπητοί συμπολίτες στο Δήμο Τανάγρας,
·         Τώρα που όλοι μας μετράμε και το κάθε ευρώ που ξοδεύουμε.
·         Τώρα που οι συνταξιούχοι στο τέλος του μήνα κοιτούν με αγωνία, αν η μικρή σύνταξη που απέμεινε μπήκε στο λογ/σμό τους.
·         Τώρα που οι επιχειρήσεις καταλήγουν στα λουκέτα από την ακινησία της αγοράς και η ανεργία στην Ελλάδα σπάει κάθε ευρωπαικό ρεκόρ.
·         Τώρα που οι κατασχέσεις της περιουσίας του Δήμου Τανάγρας, έρχονται η μία μετά την άλλη εξ αιτίας των παράνομων αναθέσεων που έχουν γίνει.
·         Τώρα που δεν έχει προβλεφθεί από το Δήμο Τανάγρας στον προϋπολογισμό δαπανών του 2013, ούτε ένα ευρώ για αγορές οικοπέδων και κτιρίων,
 
Αυτή την ώρα η Δημοτική Αρχή, εξασφαλίζοντας τη σύμφωνη γνώμη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εμάς, πήρε αποφάσεις που θα κοστίσουν στο Δήμο και τους Δημότες τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας, την αγορά 16 (ναι δεκαέξι) οικοπέδων και κτιρίων μαζί με τα οικοπεδά τους, σε όλα σχεδόν τα χωριά του Δήμου, προκειμένου να ικανοποιηθούν – ταυτόχρονα – ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, που υπάρχουν από τότε που δημιουργήθηκαν τα χωριά!
 
Συμπολίτες,
Κατανοούμε ότι, όπως η κάθε οικογένεια επιθυμεί να κατοικεί σε μεγαλύτερο και πιο άνετο σπίτι και να έχει ωραίο εξοχικό σε καλή τοποθεσία, έτσι και οι κάτοικοι στην κάθε περιοχή του Δήμου Τανάγρας, επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους τις δημόσιες υποδομές που θα βελτιώνουν την καθημερινότητά τους.
Όμως για ποιους λόγους η προσεκτική διαχείριση των οικονομικών που εφαρμόζεται από όλα τα νοικοκυριά, αγνοήθηκε επιδεικτικά από τη Δημοτική Αρχή και τους συνοδοιπόρους της; Τι συνέβη και αποφασίστηκαν ξαφνικά, μαζικές αγορές οικοπέδων και κτιρίων;
Θεωρούμε πως πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία επιχείρησε να χειραγωγήσει την Αντιπολίτευση, εκμεταλευόμενη το γεγονός πως πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές.
 
Αγαπητοί συνδημότες,
Η Δημοτική μας παράταξη «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» αγνοώντας τις επιπτώσεις σε ψήφους και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης ώστε μέσα από διαβούλευση πολιτών, συλλόγων, Τοπικών Συμβουλίων και Δημοτικής Αρχής να δημιουργηθεί μια δεξαμενή με τις ανάγκες σε ακίνητα που έχουν όλες τις περιοχές.
Αξιολογώντας κατόπιν τα ακίνητα που θα προκριθούν, να δημιουργηθεί ένας ιεραρχημένος κατάλογος αναγκών σε ακίνητα προς αγορά, απαλλοτρίωση κλπ.
Από αυτόν τον κατάλογο, τόσο η παρούσα Δημοτική Αρχή, όσο και οι επόμενες θα προγραμματίζουν τις αγορές σε οικόπεδα και κτίρια, χωρίς να βαραίνονται από υποψίες για εξυπηρέτηση υμετέρων και για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων.
Βασική προϋπόθεση πως για κάθε αγορά που θα αποφασίζεται, θα υπάρχουν τα χρήματα και δεν θα χρειάζεται να αυξάνονται τα Δημοτικά Τέλη!
 
Αγαπητοί συνδημότες,
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Ιουλίου 2013, την κρίσιμη στιγμή των αποφάσεων και προκειμένου να «πιεστεί» η παράταξή μας, παρουσία των εκπροσώπων της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δηλεσίου, προστέθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο στον κατάλογο με τις 15 αγορές, ακόμα μία. Η αγορά έκτασης στο Δήλεσι, για να κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαίρου!
Πρόταση, που αφενός αποδεικνύει την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τη δημιουργία υποδομών και αφετέρου τη σοβαρότητα που επιδεικνύεται από την παράταξή μας, η οποία αντιμετωπίζοντας το ζήτημα σφαιρικά και αγνοώντας το λεγόμενο «πολιτικό κόστος», αρνήθηκε να στηρίξει τις πρόχειρες και ρουσφετολογικές προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, ψηφίζοντας ΠΑΡΩΝ για όλες τις αγορές.
 
Δήλεσι 01-08-2013
Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ «ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Λάζαρος Μαυράκης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό