Συνελήφθη 30χρονος ο οποίος διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας


Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων, που είχε διαπράξει μόλις τον τελευταίο μήνα
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία τον περασμένο Απρίλιο για την διάπραξη ακόμη είκοσι τεσσάρων (24) περιπτώσεων διαρρήξεων σε αυτοκίνητα στην ίδια περιοχή
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές πλοήγησης ( GPS ), ράδιο CD , κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία, κ.α.
Ο 30χρονος έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές και έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για κλοπές και ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (04-08-2013) τα ξημερώματα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, ένας 30χρονος ημεδαπός, γεννημένος στο Καζακστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, ο δράστης αφού παραβίασε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ κοντά στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα, αφαίρεσε από το εσωτερικό του μία συσκευή πλοήγησης ( GPS ), ένα ρολόι χειρός καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα του ιδιοκτήτη.
Αστυνομικοί, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 30χρονο να κινείται πεζός, κοντά στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας και τον ακινητοποίησαν προκειμένου να τον ελέγξουν.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέσα σε σακίδιο που ο δράστης είχε στην κατοχή του:
  • Τρεις (3) συσκευές πλοήγησης ( GPS)
  • Ένα (1) ράδιο CD και τρία (3) κινητά τηλέφωνα
  • Ένα (1) πορτοφόλι και τρία (3) ρολόγια
  • Μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος
  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και πλήθος προσωπικών εγγράφων και μικροαντικειμένων των παθόντων
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα, είχε διαπράξει ακόμη επτά (7) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε αυτοκίνητα, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ μέρος των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 30χρονου τον περασμένο Απρίλιο είχε σχηματισθεί δικογραφία για ακόμη είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων που είχε διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2012 έως και 08-01-2013, στην περιοχή της Χαλκίδας (σχετικό το από 13-04-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Επίσης σημειώνεται ότι ο ανωτέρω έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές και έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για κλοπές, απόπειρες κλοπών και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών ενώ είχε πρόσφατα αποφυλακισθεί από τα Καταστήματα Κράτησης της Λάρισας, του Ναυπλίου και του Αυλώνα.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας