Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου -Εχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο του τρόλεϊ


Στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, στο Περιστέρι, φίλοι του άτυχου 19χρονου και περαστικοί αφήνουν λουλούδια και κεράκια, ενώ απαρηγόρητη η οικογένειά του προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια αλλά και τον τρόπο που χάθηκε το παιδί τους, για ένα εισιτήριο του τρόλεϊ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τόσο η δικαστική όσο και η αστυνομική έρευνα για τη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό. Μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής αφέθησαν ελεύθεροι. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας καθώς και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του».

Την ίδια ώρα η δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου η οικογένεια διατηρεί επιφυλάξεις για το τι έγινε, ποιος άνοιξε την πόρτα και πως έπεσε έξω από το τρόλεϊ ο νεαρός.

Επίσης, καταθέσεις πρόκειται να ληφθούν από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Τι λέει το υπουργείο Μεταφορών

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «άμεσα, τις επόμενες ημέρες δηλαδή, θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη σε ό,τι αφορά στο περιστατικό μέσα από τις καταθέσεις και των επιβατών του τρόλεϊ και των εργαζομένων».

Έκκληση να μιλήσουν οι μάρτυρες

Σοκαρισμένος για το θάνατο του 19χρονου δήλωσε στο Mega και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ Νίκος Ξυδάκης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στο τρόλεϊ να μιλήσουν, «όσοι είναι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, δεν είμαστε εδώ για να καλύψουμε κανέναν».

«Ως εργαζόμενοι έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για τους εθελοντές ελεγκτές», τόνισε, προσθέτοντας πως ύστερα από ένα τέτοιο τραγικό γεγονός πρέπει «να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.

Να εξετάσουμε τις αιτίες, να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, από τη δικαιοσύνη», είπε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Συγκοινωνιών Νίκος Σταθόπουλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου και απευθύνοντας έκκληση για ψυχραιμία σε όλους.

Βίντεο-Επιβάτες του μοιραίου τρόλεϊ σε ελεγκτή και οδηγό: «Να δούμε πως θα κοιμάστε τα βράδια»
 



Λίγα λεπτά αφού έχει σημειωθεί η τραγωδία στο Περιστέρι όπου ένας 19χρονος στην προσπάθεια του να αποφύγει τους ελεγκτές επειδή δεν είχε εισιτήριο, πήδηξε από το τρόλεϊ που επέβαινε με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του και χάσει τη ζωή του, οι επιβάτες επιτέθηκαν στον ελεγκτη και τον οδηγό.

Το τρόλεϊ έχει σταματήσει και στο σημείο είχαν καταφθάσει πέντε περιπολικά ωστόσο η κατάσταση ήταν ηλεκτρισμένη. Επιβάτες και περαστικοί τα βάζουν με τον ελεγκτή ενώ ένας από τους επιβαίνοντες έρχεται στα χέρια μαζί του.

Οπως αναφέρει και το eurospy που δημοσιεύει το βίντεο, μία κοπέλα, που κάθεται στο πεζοδρόμιο σε κατάσταση «αμόκ» μη μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη λίγα λεπτά πριν, σηκώνεται και εκσφενδονίζει ένα μπουκάλι νερό προς τον ελεγκτή λέγοντάς του «Σε ακούω τόση ώρα πάνω από το κεφάλι μου. Πήρες τη ζωή του παιδιού το καταλαβαίνεις;» Αμέσως τα αίματα ανάβουν και πάλι. Ο ελεγκτής ζητά να πάει αυτόφωρο η κοπέλα ενώ κάποιοι επιβάτες απευθυνόμενοι στον οδηγό και τον ελεγκτή λένε «Να δούμε πως θα κοιμάστε τα βράδια».


http://www.youtube.com/watch?v=H-ONmZa-0Qg#at=32



http://permisospress.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό