Συνελήφθη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 31χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου


Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 31χρονος ημεδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ναρκωτικά.
 
Μέσω προφίλ στη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» συνομιλούσε με ανήλικα κορίτσια και προσέβαλε με ασελγείς προτάσεις την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.
 
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη την 20.06.2013 το πρωί στην Κω, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 31χρονος ημεδαπός - στρατιωτικός, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 44χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την 11χρονη κόρη της, μέσω συγκεκριμένου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» καθώς και μέσω κινητού τηλεφώνου, προσβάλλοντας με ασελγείς προτάσεις την γενετήσια αξιοπρέπειά της .
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου καθώς των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 31χρονου ημεδαπού.
Ακολούθησε έρευνα χθες πρωινές ώρες στο σπίτι του στην Κω, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (2,4) γραμμαρίων περίπου,
  • μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης μεικτού βάρους (1,3) γραμμαρίων περίπου,
  • ένας (1) τρίφτης κάνναβης που έφερε υπολείμματα – ίχνη κάνναβης,
  • δυο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ,
  • μία (1) συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων ( USB ),
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο,
  • μια (1) κάρτα SIM η οποία αντιστοιχεί στην επίμαχη τηλεφωνική σύνδεση
  • μια (1) κάρτα μνήμης ( micro - SD ).
Από την επιτόπια αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 31χρονου, βρέθηκε αποθηκευμένη γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.
Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 31χρονος από τις αρχές του προηγούμενου έτους, προσέγγισε τουλάχιστον πέντε (5) ανήλικα κορίτσια, μέσω δύο (2) προφίλ που διαχειριζόταν στην παραπάνω σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και συνομιλούσε μαζί τους, απευθύνοντας τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους ζητούσε να συναντηθούν από κοντά.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια και ναρκωτικά θα αποσταλούν αντίστοιχα στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην αρμόδια χημική υπηρεσία για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
  • Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό