Ομάδα Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Με σκοπό να αντιμετωπίσουμε έμπρακτα τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας
  Σχηματαρίου (ΚΥΣ), ομάδα εργαζομένων καλέσαμε δημόσια συζήτηση στο    Σχηματάρι,   στις 9 Δεκεμβρίου 2012.
Στη συζήτηση αυτή, ψηφίστηκε μια απόφαση και σχηματίστηκε η Πρωτοβουλία Αγώνα Υγειονομικών και Κατοίκων, η οποία   κατάρτισε ένα σχέδιο δράσης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  Το πρώτο βήμα ήταν η συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους της περιοχής, με σκοπό:
  Να γίνουν γνωστά τα προβλήματα του ΚΥΣ και οι λύσεις που προτείνουμε και   Να ζητηθεί η συμπαράσταση των κατοίκων, που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας, στον αγώνα που ξεκινήσαμε
  Συλλέχθηκαν 5800 υπογραφές, αριθμός που αποδεικνύει ότι παρά τα γνωστά σε  όλους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χρήστης στην επαφή του με το ΚΥΣ  προβλήματα που έχουμε συνειδητοποιήσει και δεσμευόμαστε για την επίλυσή   τους, οι κάτοικοι της περιοχής, Έλληνες και μετανάστες, εργαζόμενοι και   άνεργοι, αναγνωρίζουμε τη σημασία να υπάρχει μια δημόσια και δωρεάν δομή   υγείας σε αυτό το τόπο.
  Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ήρθαμε σε επαφή με συλλόγους που   δραστηριοποιούνται στη περιοχή μας (σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, σύλλογος   γυναικών κ.ά), όπως και με σωματεία εργαζομένων (ΕΑΒ κ.ά), ώστε να τους   γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα και να ζητήσουμε τη συμπαράστασή τους, η οποία και   μας δόθηκε με μεγάλη προθυμία.
  Στις 29 Μαρτίου, 2013, προχωρήσαμε στο δεύτερο βήμα υλοποίησης του σχεδίου δράσης, όταν μια αντιπροσωπεία κατοίκων και υγειονομικών, πήγαμε να  παραδώσουμε τις υπογραφές στο διοικητή του νοσοκομείου Λιβαδειάς, κ. Γκιζίμη,  ο οποίος και επίσημα από τις 1.1.2013 ήταν ο άμεσα υπεύθυνος για τη λειτουργία του ΚΥΣ. Καταθέσαμε αντίγραφα των υπογραφών που είχαμε συλλέξει και κάναμε μια  συζήτηση δύο ωρών μαζί του.
 Ο διοικητής του νοσοκομείου, δεσμεύτηκε για την   υλοποίηση κάποιων από τα αιτήματα του ψηφίσματος των υπογραφών και συγκεκριμένα:
   α. για την προμήθεια υλικών που βρίσκονται σε έλλειψη, όπως    χαρτοβάμαβκες,  αποστειρωμένα γάντια κλπ,
   β. για την επιδιόρθωση του καρδιακού απινιδωτή,
   γ. για την αποδέσμευση κονδυλίου για την ψηφιοποίηση του ακτινολογικού   μηχανήματος,
   δ. για την επιδιόρθωση του μηχανήματος καρδιολογικών ενζύμων.

   Για κάποια άλλα από τα αιτήματά μας, ο διοικητής ζήτησε περαιτέρω   διευκρινήσεις (όπως η κοστολόγηση του μηχανήματος ξηράς χημείας και ο τρόπος επανέναρξης των προληπτικών εξετάσεων) ενώ για κάποια από αυτά δήλωσε αδυναμία και αναρμοδιότητα για την ικανοποίησή τους.  

  4 εβδομάδες μετά την επίσκεψη, παρελήφθη ο νέος καρδιακός απινιδωτής και   υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη του ΚΥΣ σε αναλώσιμα.
 
  Σε αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων της διοίκησης του νοσοκομείου, σας   καλούμε να πλαισιώσετε τη Πρωτοβουλία Αγώνα, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί τις επόμενες δράσεις μας.
 

  Πρωτοβουλία Αγώνα Υγειονομικών και Κατοίκων


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας