Έρχεται ο «Ιπποκράτης» στην Εύβοια! Δωρεάν εξετάσεις για όλα τα παιδιά!Στην Χαλκίδα, ο επόμενος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την υποστήριξη της εταιρίας Johnson & Johnson.

Από την 1η έως τις 26 Απριλίου οι μονάδες της Προληπτικής Ιατρικής θα βρίσκονται στην Χαλκίδα. Η δράση του «Ιπποκράτη» ενισχύεται και από την κινητή μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής του οργανισμού, προσφέροντας παιδιατρικές εξετάσεις.

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» διαθέτει τμήματα για παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο, στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το σύστημα e-ppokrates καθώς και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι 4.800 παιδιά εξετάστηκαν στην περιφέρεια της Κρήτης από τις 11/2/13 έως τις 24/3/13 όπου η δράση του «Ιπποκράτη» στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στόχος για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Αναλυτικά:

Κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»

1-26/4 θα βρίσκεται μέσα στη Σχολή Πεζικού, όπου θα τον επισκέπτονται σχολεία της Χαλκίδας, της ευρύτερης περιοχής του δήμου Χαλκιδέων αλλά και από άλλους δήμους με προκαθορισμένα ραντεβού.

Κινητή μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής

1-26/4 θα επισκεφτεί σχολεία σε όλους τους δήμους του νομού Ευβοίας.

Όσες οικογένειες επιθυμούν να εξεταστούν τα παιδιά τους και δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των σχολείων, μπορούν να καλούν στο 22210-79788 για ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής μπορείτε να κατεβάσετε εδώ: http://www.hamogelo.gr/48.1/Press-Kit

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Παλιεράκη Αγάπη, Politics - 210 6839703/4, την κα Βενετία Κυριαζοπούλου, Johnson & Johnson Hellas Consumer - 210 6875790, την κα Νάταλι Καρακιουλάφη, Το Χαμόγελο του Παιδιού - 210 3306140http://www.hamogelo.gr/4-1/1403/Erxetoi-o-Ippokraths-sthn-Eyboia-Dorean-exetaseis-gia-ola-ta-poidia


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας