Να τι κάνουν στην Θήβα για να μην πιάσουν φωτιά στο Δήμο μας πότε ;Με τίποτα δεν θέλουν να ζήσουν γεγονότα του παρελθόντος όπου οι φωτιές έκαιγαν τα δάση.

Κανένας δεν θέλει να θυμάται τις τραγικές καταστάσεις και τους καπνούς που είχαν καλύψει την πόλη.

Έτσι λοιπόν ο Δήμος αναλαμβάνει πρωτοβουλία και καλεί όλους όσους έχουν χωράφια να κάνουν καθαρισμό και να απομακρύνουν εύφλεκτα υλικά.

Όποιος δεν συμμορφωθεί επιβάλλει πρόστιμα και ο καθαρισμός γίνεται αυτεπάγγελτα από το Δήμο με χρέωση των ιδιοκτητών.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από 01-05-2013, οι ιδιοκτήτες νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση –καθαρισμό καθώς και την απομάκρυνση της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών , σκουπιδιών κλπ, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος με βάση τη σχετική Νομοθεσία ( υπ. αρ. 4/12 Πυροσβεστική Διάταξη και Ν. 3852/10 άρθρο 94, παρ.26 « Καλλικράτης»), επιβάλλει πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, και ο καθαρισμός γίνεται αυτεπάγγελτα από το Δήμο με χρέωση των ιδιοκτητών. Υπόψη ότι το προσωπικό του Δήμου λόγω της μεγάλης έκτασης δεν επαρκεί και για τον καθαρισμό, θα χρησιμοποιηθεί εφόσον απαιτηθεί , εξωτερικός συνεργάτης, όπου το κόστος καθαρισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερο.Μήπως πρέπει να κινητοποιηθεί για κάτι παρόμοιο και ο δήμος Τανάγρας ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!