Μικροί δημοσιογράφοι του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου και Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Γυμνάσιο Οινοφύτων


Για τους μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου είναι λίγο νωρίς να ενημερωθούν και να αποφασίσουν για το μελλοντικό τους επάγγελμα, εν αντιθέσει με τους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Οινοφύτων που πρέπει από τώρα να σχηματίσουν γνώμη για τις περαιτέρω σπουδές που τους περιμένουν για να αγωνιστούν στον εργασιακό στίβο που τους περιμένει στο άμεσο μέλλον.
Παρόλο που είναι νωρίς για τους μαθητές - τριες του δημοτικού, την Τετάρτη 14 Απριλίου, η δασκάλα τους κα Βιβή Καρακωνσταντή με την αμέριστη συμπαράσταση του διευθυντή του σχολείου κ. Θωμά Ζαχαρή, συγκρότησε ομάδα παιδιών από την έκτη τάξη, οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για το επάγγελμα του Δημοσιογράφου, από τον εκδότη του “Α.Π.” κ. Λιβέριο Πετρίδη. Τα παιδιά άκουσαν με ενδιαφέρον αυτά που τους είπε, εκφράζοντας και τις απορίες τους στο τέλος. Στη συνέχεια τα παιδιά του παρουσίασαν ένα ραδιοφωνικό σταθμό, όπου έκαναν μια ραδιοφωνική παρουσίαση για τα υπό εξαφάνιση ζώα και τελείωσαν με την συνέντευξη που πήραν από τον δημοσιογράφο.

Ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Γυμνάσιο Οινοφύτων

Στο γυμνάσιο Οινοφύτων την Τετάρτη 24 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, όπου τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες για το επάγγελμα που θα τους άρεσε να ακολουθήσουν στο μέλλον, ρώτησαν και άκουσαν τους επαγγελματίες που είχαν καλεστεί από τη διεύθυνση του γυμνασίου. Εκεί ήταν η αστυνομία, η πυροσβεστική, η αεροπορία, ο φωτογράφος, ο δημοσιογράφος και άλλα επαγγέλματα, όλοι επαγγελματίες από την τοπική κοινωνία, για τα οποία τα παιδιά ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι.
Ιδιαίτερα, η ομάδα δημοσιογραφίας, αποδείχθηκε πολύ διαβασμένη και προβληματισμένη αν κρίνει κάποιος από τις στοχευμένες και εξειδικευμένες ερωτήσεις τους στην “ανάκριση” που έκαναν στον δημοσιογράφο.
Η ημερίδα στέφθηκε με επιτυχία αφού έδωσε την ευκαιρία στους αυριανούς ενεργούς πολίτες, να έχουν μια πρώτη επαφή και γνώση με το επάγγελμα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν.
Πάντως, ότι και επάγγελμα εξασκήσουν στο μέλλον, σκοπός είναι να τους αρέσει αυτό που κάνουν για να το κάνουν καλά!

http://www.anparatiritis.gr/gr/2012-03-13-17-30-31/ekpaidevsi/2052-2013-04-24-19-59-53.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας