Σπάνια βίντεο του τιτανικού


Δείτε δύο βίντεο με σπάνιες φωτογραφίες που προκαλούν δέος και θλίψη για το πλοίο-μύθο που έμεινε στην ιστορία.
Στις 10 Απριλίου του 1912, το βρετανικό υπερωκεάνιο της εταιρίας «White Star Line», «Τιτανικός», ξεκίνησε από το Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη, με τη διαφορά ότι δεν προσέγγισε ποτέ. Τέσσερις μέρες αργότερα, το «θαύμα της ναυπηγικής» προσέκρουσε σ' ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό ωκεανό, το οποίο σκίζοντας το κύτος του πλοίου κατέστρεψε και τα πέντε στεγανά μέρη του, επιτρέποντας, έτσι, την εισροή νερού.

Το υπερωκεάνιο βυθίστηκε δύο ώρες και σαράντα λεπτά αργότερα, στις 2:20 τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου, παρασύροντας στο θάνατο 1.523 ανθρώπους.Οι σκηνές, τη στιγμή της βύθισης, υπήρξαν δραματικές. Οι πρώτες βάρκες, γεμάτες γυναικόπαιδα, ρίχτηκαν στη θάλασσα.Υπό τους ήχους της ορχήστρας των επτά μουσικών, οι οποίοι έπαιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή της βύθισης, το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου χάθηκε μέσα στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

Μέσα από τις σωσίβιες λέμβους, 700 άνθρωποι έγιναν βουβοί μάρτυρες σ’ ένα από τα τραγικότερα «εν καιρώ ειρήνης» ναυάγια. Το ναυάγιο εντοπίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1985, σε βάθος 4 χλμ., σπασμένο σε δύο κομμάτια.


Μέρος Πρώτο


Μέρος Δεύτερο



http://www.e-nautilia.gr/2013/04/blog-post_7945.html



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας