Καρκινοπαθής έψαξε σε όλη την Eλλάδα για το φάρμακό του και τελικά το βρήκε από ασθενή που είχε πεθάνει!


Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στις τραγικές συνέπειες που προκαλούνοι ελλείψεις φαρμάκων για την θεραπεία των καρκινοπαθών από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.
Καρκινοπαθής από την Πάτρα αναζητούσε προ ημερών φάρμακο για την προγραμματισμένη χημειοθεραπεία του, αλλά αδυνατούσε να το βρει στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Σε συνεργασία με φίλους και γνωστούς (εκεί κατάντησε το σύστημα) έψαξε στα φαρμακεία των Νοσοκομείων όλης της χώρας χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Εντελώς απογοητευμένος άρχισε να συμβιβάζεται με την ιδέα οτι θα έχανε την θεραπεία του, αλλά κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνό του. Στην άλλη άκρη ήταν ένας υπάλληλος Νοσοκομείου από άλλη περιοχή που θυμήθηκε οτι ο Πατρινός καρκινοπαθής αναζητούσε το συγκεκριμένο φάρμακο....

"Σου το βρήκα" ήταν η απάντηση και όπως ήταν φυσικό ο συμπολίτης αναθάρρησε.
Μόλις παρέλαβε το κουτί με το σκεύασμα, διαπίστωσε οτι είχε χρησιμοποιηθεί καθώς έλλειπαν μερικά δισκία.


Η αλήθεια ήταν οτι το φάρμακο το είχε προμηθευτεί προ ημερών άλλος καρκινοπαθής ο οποίος όμως έχασε τη ζωή του και οι συγγενείς του επειδή γνώριζαν τον Γολγοθά των υπολοίπων ασθενών το επέστρεψαν στο φαρμακείο του Νοσοκομείου για να το χορηγήσει σε όπoιον το είχε ανάγκη.
Ελλάς το μεγαλείο σου



Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/03/e_29.html#ixzz2OxfF7KWu

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό