«ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΛΕΣΙΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο με επιστολές μου προς το Δήμαρχο Τανάγρας κ. Γεωργίου και με δημοσιεύματα προς τον τοπικό τύπο, επεσήμαινα την ανάγκη να προωθηθούν από το Δήμο οι διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής αδείας, ώστε να αρχίσει η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου στην οδό Αγίου Γεωργίου μόλις βρεθούν τα χρήματα.
Μάλιστα τον Αύγουστο του 2011, σε μία από τις επιστολές μου, διεπίστωνα ότι:
« ..... δεν έχει προωθηθεί προς έγκριση η απαραίτητη παρέκλιση για την αδειοδότηση του σχολείου και δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ που θα χαρακτηρίζει το χώρο ως σχολικό. Δύο τυπικά θέματα που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η αδειοδότηση και η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου στο Δήλεσι».
Και δυστυχώς δικαιωθήκαμε!
Το Νοέμβριο του 2012 ο Δήμαρχος μέσω της εφημερίδας «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», διαβεβαίωνε ότι «το σχολείο θα συμπεριληφθεί στη χρηματοδότηση για τα έργα που θα γίνουν μετά τη λήψη του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων». Επίσης μας διαβεβαίωνε πως «το θέμα του χαρακτηρισμού του χώρου ως σχολικού είναι διαδικαστικό που δεν επηρεάζει την πορεία του έργου».
Για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος στηρίχθηκε στη μισή αλήθεια, προκειμένου να καλύψει την αδιαφορία του για το Δημοτικό Σχολείο και για την ανάπτυξη του Δηλεσίου.
Η πικρή αλήθεια είναι, πως αν δεν βγει η οικοδομική άδεια από το Δήμο, το σχολείο δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με αποτέλεσμα η κατασκευή του να μετατεθεί στο άγνωστο μέλλον.
Ευθύνες τεράστιες για το Δήμαρχο!
Ενώ το οικόπεδο αγοράστηκε το 2006 από το Δήμο, δεν φρόντισε στα επτά ολόκληρα χρόνια που πέρασαν, να εκδοθεί το ΦΕΚ που θα χαρακτηρίζει το χώρο ως σχολικό.
Δηλεσιώτες,
Ας αναλογιστούμε τι κέρδισε η περιοχή μας όλα αυτά τα χρόνια που μένουμε απαθείς και μοιρολάτρες. Αρκετή πίστωση χρόνου δώσαμε στον επί 20 χρόνια Δήμαρχο κ. Γεωργίου. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στη νέα γενιά και τον τόπο μας!
Εάν δεν αντιδράσουμε ενωμένοι, ο Δήμαρχος και η Παράταξή του θα συνεχίσουν να αγνοούν το Δήλεσι, με αποτέλεσμα να χάνονται οι ευκαιρίες και η υποβάθμισή της ζωής μας να διαιωνίζεται!
Καλούμε λοιπόν τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους φορείς του Δηλεσίου σε συστράτευση, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αποφασιστικά το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο που δικαιούμαστε!
Δήλεσι Μάρτιος 2013
Με εκτίμηση
Λάζαρος Μαυράκης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Έπιασαν καρχαρία 200 κιλών μήκους 4 μέτρων μεταξύ Ερέτριας και Ωρωπού