Σε ένδειξη διαμαρτυρίας δημόσιος θηλασμός!Η παρατήρηση που έκανε στην παρουσιάστρια, ψυχολόγο και συγγραφέα, Σάντυ Κουτσοσταμάτη ένας υπάλληλος security σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν την είδε να θηλάζει την 17 μηνών κόρη της, την ενόχλησε τόσο που διοργάνωσε… ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό για σήμερα

«Τόσο εγώ όσο και άλλες γυναίκες έχουν δεχτεί παρατήρηση, επειδή θηλάζουν σε δημόσιους χώρους και το θεωρώ αδιανόητο. Η κόρη μου είναι 17 μηνών και συνεχίζω να την θηλάζω τρεις φορές την ημέρα. Όταν είμαι έξω για δουλειές, αυτό θα συμβεί και έξω. Με αφορμή την παρατήρηση που μου έκανε security στο Cosmos επειδή θήλαζα, οργανώνουμε ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό στις 17:00 στο Cosmos, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σε συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό θηλασμού». Αυτό δήλωσε η γνωστή ψυχολόγος στο fthis.

Προσθέτοντας, σχετικά με το αν υπήρχε ειδικός χώρος στο εμπορικό κέντρο «Είναι στις τουαλέτες που αλλάζουν τα μωρά. Αλλά γιατί θα πρέπει να κρυφτώ για να θηλάσω το παιδί μου. Εδώ μιλάμε για αλλαγή νοοτροπίας. Η εικόνα μιας μητέρας που θηλάζει, γιατί είναι προσβλητική και πρέπει να την κλείσουμε κάπου; Για μένα είναι πιο προσβλητική η εικόνα ενός νέου κοριτσιού με το παρτό σορτσάκι και το στήθος έξω που κυκλοφορεί στον ίδιο χώρο. Ας την κλείσουμε και αυτή κάπου».

Όλα αυτά παρόλο που, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η διευθύντρια του εμπορικού κέντρου δήλωσε πως «Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό. Πρόκειται για έναν λάθος ανθρώπινο χειρισμό. (…) Σε καμία περίπτωση το εμπορικό κέντρο, δεν θεωρεί προσβλητική την εικόνα μιας γυναίκας που θηλάζει. Ίσα ίσα το αντίθετο. Για την διευκόλυνση των μητέρων που θηλάζουν υπάρχουν δύο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, με όλα τα απαραίτητα».


http://himaira.blogspot.com/2013/03/blog-post_7011.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας