Συνελήφθη 31χρονος, για διπλή ένοπλη ληστεία στην Αυλίδα και στο Σχηματαρι


Ο δράστης με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε χθες το απόγευμα χρήματα από φαρμακείο και κατάστημα «Super Market» της περιοχής.
Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα άμεσης και οργανωμένης κινητοποίησης των Αστυνομικών Αρχών.
Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα, καθώς και δύο (2) κλοπές μοτοσικλετών από το Σχηματάρι Βοιωτίας.
Κατασχέθηκαν -1- πιστόλι κρότου, -1- σκούφος full face, χρήματα, κινητά τηλέφωνα κ.α..
Συνελήφθη, άμεσα χθες (05-03-2013) το απόγευμα στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, ένας 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα διέπραξε διπλή ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο και κατάστημα «Super Market» της περιοχής.
Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Β΄Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. και της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας.
Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της διάπραξης ενόπλων ληστειών, κλοπών και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα ο 31χρονος μετέβη με δίκυκλη μοτοσικλέτα στην Παραλία Αυλίδας, όπου φορώντας κουκούλα τύπου full face, εισήλθε αρχικά σε φαρμακείο της περιοχής, ιδιοκτησίας 29χρονης ημεδαπής και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε την 36χρονη υπάλληλο και αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ, ένα κινητό και ένα ασύρματο τηλέφωνο.
Ακολούθως μετέβη σε παρακείμενο κατάστημα «Super Market», όπου με την απειλή του όπλου ακινητοποίησε την 59χρονη υπάλληλο και αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό του δράστη και σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας αναζητήσεων, ο 31χρονος εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή να οδηγεί την ανωτέρω μοτοσικλέτα, όπου μετά από δυναμική επέμβαση των αστυνομικών ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν είκοσι (20) καψύλλια – φυσίγγια, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, καθώς και τα δύο τηλέφωνα (κινητό και ασύρματο), αλλά και το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ που είχε προηγουμένως αφαιρέσει από τα καταστήματα και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Στη συνέχεια μετά από υπόδειξη του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, ένα πιστόλι κρότου – λάμψης, με το οποίο διέπραξε τις ληστείες, ένας γεμιστήρας με επτά (7) φυσίγγια κρότου – λάμψης, μία μαύρη κουκούλα τύπου full face και ένα ζευγάρι γάντια.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι για τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο δράστης, είχε δηλωθεί η κλοπή της την 22-02-2013 στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου Βοιωτίας και κατασχέθηκε, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.
Επιπλέον εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων, μία κλοπή σε κατάστημα, καθώς και μία ακόμη κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχε διαπράξει ο 31χρονος το χρονικό διάστημα από 25 έως 28-02-2013 στη περιοχή του Σχηματαρίου, από όπου είχε αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (806,30) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Έπιασαν καρχαρία 200 κιλών μήκους 4 μέτρων μεταξύ Ερέτριας και Ωρωπού