Χειρότερη και από την μεγάλη ύφεση του 193O η κατάσταση στην Ελλάδα


Πέντε χρόνια που βίωνε η αμερικανική οικονομία τη μεγάλη ύφεση, ένας στους πέντε εργαζόμενουςήταν άνεργος
ενώ η οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 20% το 1934 σε σχέση με το υψηλό ανάπτυξης που είχε πιάσει το 1929.
Οι Έλληνες θα εύχονταν... να ήταν τόσο καλές οι εξελίξεις στην οικονομία τους όσο τότε στις ΗΠΑ, επισημαίνουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.
Η ελληνική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ του δ’ τριμήνου του προηγούμενου έτους και δημοσίευσε τα στοιχεία απασχόλησης.
Για όλο το έτος, η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα υποχώρησε στα 168,5 δισ. ευρώ, έχοντας μειωθεί κατά 6,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οριακά καλύτερα σε σχέση με τη μείωση κατά 7,1% το 2011. Η συνολική πτώση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα από το 2007 έφτασε το 20,1%.
Επιπλέον το Δεκέμβριο η ανεργία έπιασε το 26,4%, μειωμένη οριακά σε σχέση με το Νοέμβριο. Η ανεργία έχει να υποχωρήσει στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2007, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Η ουσιαστική διαφορά στις αντίστοιχες πορείες των δύο χωρών αποτελεί ο χειρισμός των κρατικών δαπανών.
Συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, οι κρατικές δαπάνες συνέχισαν να αυξάνονται προκειμένου να περιοριστεί το βάθος της ύφεσης. Αντίθετα στην Ελλάδα οι ξένοι πιστωτές έχουν επιβάλλει αυστηρά μέτρα λιτότητας με συνέπεια οι δαπάνες να έχουν μειωθεί δραματικά.Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/03/193o.html#ixzz2NtOnOEED

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας