Άρμα Βοιωτίας, ένα χωριό γεμάτο Porsche και Ferrari


Είναι αυτοί που έρχονται κάθε τέταρτη στη λαϊκή μας και πουλανε τις πατάτες 0,85 & 090 λεπτά το κιλό

Οι εφοριακοί υπάλληλοι του ΣΔΟΕ φτάνοντας στο χωρίο Άρμα της Θήβας, σίγουρα δεν περίμεναν να δούνε αυτό που αντίκρισαν. Οι περισσότεροι κάτοικοι κυκλοφορούσαν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως Porsche Cayenne και Ferrari και θηριώδη τζιπ. Πως τα είχαν αποκτήσει; Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, κλέβοντας το κράτος, αφού οι έρευνες έδειξαν ότι οικογένειες που χωριού είχαν εκδώσει πλαστά τιμολόγια ύψους 170 εκατ. ευρώ και έτσι εξασφάλισαν περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ από επιστροφές. Συνολικά, ελέγχονται εννέα οικογένειες ενώ επιπλέον, ελέγχονται 100 οικογένειες, αλλά για μικρότερα ποσά!

Η οικογένεια του Χ.Τ. από το Άρμα Βοιωτίας φέρεται να καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ, όπως αναφέρει πόρισμα του ΣΔΟΕ, ενώ ένας άλλος αγρότης, ο Σ.Μ. κατηγορείται ότι παρουσίασε εικονικά τιμολόγια, των οποίων η καθαρή αξία έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια άλλη αγρότισσα, η Μ.Κ. φέρεται να εξέδωσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ.

Τα πάντα ξεκίνησαν όταν οι Ράμπο του ΣΔΟΕ έπεσαν πάνω στην υπόθεση αγρότισσας που είχε στην κατοχή της 100 πλαστά τιμολόγια, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ! Ήταν μια γυναίκα που υποτίθεται πως καλλιεργούσε κρεμμύδια και πατάτες. Αλλά ήταν απλά το πρόσωπο που είχαν βάλει οι υπόλοιποι μπροστά για να εισπράττει τις επιστροφές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ, στο χωριό Άρμα υπάρχουν οικογένειες που έχουν καταχραστεί από το ελληνικό δημόσιο περίπου 9-10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε κοντινό χωριό, υπάρχουν οικογένειες που έχουν καταχραστεί, περίπου 5 με 6 εκατομύρια ευρώ από τις επιστροφές ΦΠΑ/.

Το σχέδιο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων για αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων συνέλαβε κάτοικος του χωριού, ο οποίος για να το υλοποιήσει χρειάστηκε και είχε τη βοήθεια λογιστών, εργαζομένων στους δήμους και τις νομαρχίες και φυσικά αγρότες… «μαϊμού» που εισέπρατταν τις επιστροφές ΦΠΑ για καλλιέργειες, χωρίς καν να έχουν χωράφια!

Σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Πυγη  AutoBlog.gr
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας