Πρόκριση για την e-Tanagrea του ΓΕΛ Σχηματαρίου στο 1ο CityLab του 2ου Μαραθωνίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Στην Ελλάδα της κρίσης  μια δυναμική ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Σχηματαρίου, η  «e-Tanagrea»,  με την καθοδήγηση του Λυκειάρχη Χρήστου Χρήστου και των εκπαιδευτικών Μαρίας Ντέμου και Κατερίνας Ατματζίδου, τολμά να κάνει όνειρα για τον τόπο της. Τα τελευταία χρόνια  το σχολείο έχει συμμετοχή σε δράσεις για την ανάδειξη και προώθηση της ιδιότητας του ενεργού πολίτη  στους μαθητές όλου του Δήμου ανοίγοντας το σχολείο στην τοπική κοινότητα. Φέτος οι μαθητές καταθέτουν μια καινοτόμα πρόταση  για τη βελτίωση και  ανάπτυξη του Δήμου τους.  Καθώς όλα τα μεγάλα γίνονται από συλλογικές προσπάθειες, επικοινώνησαν με  τον Δήμο Τανάγρας και βρήκαν ένθερμη υποστηρικτή σε αυτή την προσπάθεια τη δημοτική σύμβουλο Γωγώ Καμπιώτου ενώ ο Παύλος Λούζης και η Χριστίνα – Σοφία Λάμπρου πρόσφεραν την συνεργασία τους.
Η ομάδα  πήρε μέρος  στο 1ο CityLab του 2ου Μαραθωνίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας παρουσιάζοντας  την ιδέα της, στις 2 Μαΐου στην Χαλκίδα και  προκρίθηκε για να συμμετέχει δωρεάν με έξοδα του Δήμου Χαλκίδος στο 2ο Μαραθώνιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Εκεί θα  παρουσιάσουν την  online καινοτόμα εφαρμογή με την οποία μεταξύ των άλλων δυνατοτήτων δίνεται έμφαση στην ηλεκτρονική απεικόνιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Τανάγρας και θα συναγωνιστούν με μαθητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα λαμβάνοντας μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό.
Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων μεταξύ των οποίων ήταν  ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Τηλέμαχος Μωραΐτης, εκπρόσωποι του Δήμου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Cosmote Innovation Enabler (η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εφαρμογή), προγραμματιστές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές.
Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα e-Tanagrea του ΓΕΛ Σχηματαρίου, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα της ομάδας και φυσικά αναμένουμε νεώτερη ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συμμετοχής της ομάδας στο Μαραθώνιο που θα γίνει στην Αθήνα 28.06–01.07.2018 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.http://exeisminima.gr/


---------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ