«TANAGRA EXPRESS» Πολιτιστικές Εκπαιδευτικές Δράσεις Δήμου Τανάγρας







«TANAGRA EXPRESS» 
Πολιτιστικές Εκπαιδευτικές Δράσεις 
Δήμου Τανάγρας

Μάιος-Ιούνιος 2018

Ο Δήμος Τανάγρας και η DIADRASIS προσκαλούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς - European Year of Cultural Heritage τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού σε ένα ξεχωριστό ταξίδι, γεμάτο εκπαιδευτικά παιχνίδια, με το τρένο της ιστορίας!

Ο στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάστηκαν ειδικά για το Δήμο Τανάγρας, είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των παιδιών με τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και την ιστορία της περιοχής τους. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Μαΐου και 2 και 3 Ιουνίου. 

Χωρίζεται σε 5 δράσεις, μια σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου και θα ολοκληρωθεί με εορταστική εκδήλωση στο Σχηματάρι, όπου καλούνται όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στις προηγούμενες εκπαιδευτικές δράσεις.

Να είμαστε όλοι εκεί !!




Δελτίο Τύπου – Ο Δήμος Τανάγρας επενδύει στον πολιτιστικό του πλούτο

Ο Δήμος Τανάγρας επενδύει στον πολιτιστικό του πλούτο με πρόγραμμα που ξεκίνησε με την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου κ. Βασίλη Περγάλια μετά από την ολοκληρωμένη πρόταση σχεδιασμού και υλοποίησης του από την εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτισμού Τουρισμού και Περιβάλλοντος Γωγώ Καμπιώτου Λιάπη.
Η Δημοτική Αρχή έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο στην μαθητική κοινωνία, όσο και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας του Δήμου Τανάγρας και από την πρώτη στιγμή στήριξε το εγχείρημα οικονομικά μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου.
Την πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιεί η επιστημονική ομάδα "diadrasi" όπου ήρθε σε επαφή με την τοπική κοινωνία και φορείς. Η ομάδα αυτή αναζήτησε επίσης αντιπροσωπευτικά και εμφανή τοπόσημα, τεκμηριωμένα από επίσημη βιβλιογραφία, με πολιτιστική αξία από όλες τις δημοτικές ενότητες με σκοπό την δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος που θα απευθύνεται σε πρώτη φάση στους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.
Το πολιτιστικό τρενάκι Tanagra express θα κάνει στάση σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με στόχο να συνδέσει τους μαθητές με την κοινή τους πολιτιστική κληρονομία.
Όπως χαρακτηριστικά λέει ο δήμαρχος, η διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού μας πλούτου ιδίως στην μαθητική κοινωνία είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.
















---------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας