Eρώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα, για την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στο Δήλεσι του Δήμου Τανάγρας





Eρώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα, για την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στο Δήλεσι του Δήμου Τανάγρας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στο Δήλεσι του Δήμου Τανάγρας»
           
Θύματα ογκούμενης εγκληματικότητας είναι οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου του Δήμου Τανάγρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, αλλά και τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, το τελευταίο χρονικό διάστημα η εγκληματικότητα από ημεδαπούς Ρομά, αλλά και αλλοδαπούς, έχει χτυπήσει κόκκινο, οι κλοπές, οι ληστείες και οι διαρρήξεις αποτελούν καθημερινό πλέον φαινόμενο, καθώς και οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί τόσο στην περιουσία των κατοίκων, όσο και στη δημόσια περιουσία είναι καθημερινές. Η κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί με τα διαρκώς αυξανόμενα, τόσο σε συχνότητα όσο και σε ένταση, κρούσματα παραβατικότητας, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και υλικοτεχνική υποδομή που υπάρχουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής (Α.Τ. Τανάγρας), προκαλεί έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες, που βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο και νιώθουν απροστάτευτοι, και έχει ωθήσει την τοπική κοινωνία να ξεπεράσει τα όρια της ανοχής και της αντοχής της. Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος, η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των κατοίκων να εκδηλωθεί με φαινόμενα αυτοδικίας. 

Επειδή η ασφάλεια των πολιτών και η πρόληψη κατά κύριο λόγο, όπως και η αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών, αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακώλυτη άσκηση και απόλαυση όλων των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και συνιστά πρώτιστο μέλημα μιας ευνομούμενης πολιτείας απέναντι στον πολίτη.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με ποια συγκεκριμένα, άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προτίθεται να προβεί στην - επιβεβλημένη και μη επιδεχόμενη καμία πλέον καθυστέρηση - αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας στη Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου του Δήμου Τανάγρας, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών; Ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας; 

Πώς προτίθεται να καλύψει κενά και ελλείψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής, σε ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην αποστολή τους; 


   
Αθήνα, 2/4/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



















---------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό