Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ






ΠΡΟΣ:
κ. Μιχάλη Κουρουτό, πρόεδρο Δ/Σ & Δημοτ. Συμβούλιο Δήμου Τανάγρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.     ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ
2.     ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ
3.     ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

ΘΕΜΑ: 
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΓΙΑ:
1.     ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ
2.     ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ


Κύριε  πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Σας υπενθυμίζουμε τις επανειλημμένες έγγραφες διαμαρτυρίες μας από το 2009 και μετά προς τους δημάρχους Σχηματαρίου και Τανάγρας, προς όλους τους εμπλεκομένους, προς τους γονείς των μαθητών και τους δημότες με τις οποίες τονίζαμε ότι:
« ..... δεν έχει εγκριθεί με ΦΕΚ το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο στην ιδιόκτητη έκταση επί της οδού Αγ. Γεωργίου που θα χαρακτηρίζει το χώρο ως σχολικό. Η έγκριση αυτή αποτελεί την προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Δηλεσίου. Έγκριση που θα έπρεπε να είχατε ολοκληρώσει εδώ και χρόνια, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η χρηματοδότηση και η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου στο Δήλεσι».

Τελικά το ΦΕΚ για το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Δεν κατατέθηκε όμως από το Δήμο ο φάκελος για τη χρηματοδότηση σχολικών μονάδων στη Στερεά Ελλάδα από το ΕΣΠΑ και η σχετική πρόσκληση χρηματοδότησης έληξε 15 Ιανουαρίου 2018! …. με αποτέλεσμα να μείναμε για τέταρτη φορά «Εκτός Νυμφώνος».

Κύριε  πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Επειδή, χάθηκε για τέταρτη φορά(!) τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου στο Δήλεσι,
επειδή τόσο ο κύριος Δήμαρχος, όσο και εσείς ο ίδιος δεσμευθήκατε σε δύο διαδοχικά Δημοτικά Συμβούλια στο τέλος του 2017, ότι το Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και από τότε έγιναν οκτώ (8) Δ/Σ χωρίς να έχετε εντάξει στα προς συζήτηση θέματα και το Δημοτικό Σχολείο στο Δήλεσι,
επειδή οι δημότες και οι γονείς των μαθητών που κατοικούν στο Δήλεσι διαμαρτύρονται για τη διαδοχική απώλεια ευκαιριών χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναλύσουμε εις βάθος τα αίτια των επαναλαμβανόμενων απωλειών, ώστε την επόμενη φορά να μη μείνει και πάλι «ΕΚΤΟΣ ΝΥΜΦΩΝΟΣ» το Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου,
επειδή ολόκληρη η σχολική κοινότητα πρέπει να ενημερωθεί, από τα επίσημα χείλη του Δημάρχου, για τα αίτια που προκάλεσαν την τελευταία απώλεια χρηματοδότησης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς, που έληξε την 15-01-2018 και ώρα 15.00,

Σας καλούμε να εντάξετε κατά προτεραιότητα το Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου στα θέματα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε με ειλικρίνεια και πλήρη διαφάνεια να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των δημοτών που απασχολούν το Δήμο μας την τελευταία δεκαετία!


Δήλεσι 24 Απριλίου 2017

Για τη δημοτική παράταξη
 «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
Τηλέφωνο: 6977.277.657
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ











-----------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας