Δελτίο τύπου της Ομάδας Γυναικών Τανάγρας της ΟΓΕ





Δελτίο Τύπου της Ομάδας Γυναικών Τανάγρας της ΟΓΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Σχηματάρι η εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Τανάγρας της ΟΓΕ.
Τιμώντας την 8η Μάρτη, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, στη μητρότητα και στον ελεύθερο χρόνο.
«Σήμερα οι αντιλαϊκοί νόμοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συμπληρώνουν νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων, καταργούν ολοκληρωτικά τα δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, όπως το 8ωρο,οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η Κοινωνική Ασφάλιση, η άδειες μητρότητας. Ατομική λύση δεν υπάρχει, ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη βάρβαρη πραγματικότητα». Ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Τίνα Σκλιά, μέλος της ομάδας Γυναικών και κάλεσε όλες τις γυναίκες να παλέψουν μαζί, ενωμένες , μέσα από την ΟΓΕ, τα σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, για τη ζωή που αξίζει σε αυτές και τις οικογένειές τους.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν μεταφέροντας πλούσια εμπειρία από τους χώρους δουλειάς και γυναίκες από τα Δ.Σ. των σωματείων Τροφίμων και Ποτών, Εύβοιας-Βοιωτίας και Φαρμάκου.
Τέλος στην εκδήλωση κατατέθηκε ψήφισμα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και άλλων δυνάμεων που ανταγωνίζονται στην περιοχή μας. 
Οι γυναίκες ανανέωσαν το ραντεβού τους στα νέα γραφεία της ΟΓΕ στα Οινόφυτα, για να σχεδιάσουν καλύτερα την πάλη τους και τη δράση τους στην περιοχή.


Ψήφισμα της Ομάδας Γυναικών Τανάγρας της ΟΓΕ ενάντια στους Ιμπεριαλιστικούς Σχεδιασμούς στην περιοχή μας.

Εμείς οι γυναίκες της περιοχής του δήμου Τανάγρας, υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν μετατρέψει την περιοχή μας σε καζάνι που βράζει.  
Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς, για την ανάδειξη της χώρας σε διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο, όπως επιδιώκει το κεφάλαιο, μόνο κινδύνους προμηνύει για το λαό. Αυτό επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, η ένταση των τουρκικών διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων.
Καμιά ανοχή, κανέναν εφησυχασμό, καμία εμπιστοσύνη, δεν πρέπει να δείξει ο λαός σ αυτούς που καθημερινά και σε καιρό ειρήνης μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία στη μητρότητα, στη μόρφωση, στον ελεύθερο χρόνο, σε μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας.
Ο λαός μας δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους λαούς των Βαλκανίων, δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον τουρκικό λαό.
Κανείς στρατιωτικός ή φαντάρος να μη δώσει το αίμα του σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο εκτός συνόρων. Είναι τα παιδιά μας, οι άντρες μας, τα αδέρφια μας. Υποχρέωση έχουν μόνο να υπερασπιστούν τα σύνορα της χώρας μας στον αέρα, στη στεριά και στη θάλασσα και πουθενά αλλού!
Τώρα χρειάζεται οι γυναίκες να βγούμε μπροστά και να παλέψουμε:
·       Για καμία εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ
·       Για να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
·       Για να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων.

·       Για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.  













-----------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας