Αργοσβήνει η Βιομηχανική Ζώνη στα Οινόφυτα





Πάνω από 100 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο
Σκληρά έχει χτυπήσει η οικονομική ύφεση το 15% των ελληνικών εξαγωγών στη Βοιωτία, την καρδιά της ελληνικής βιομηχανίας. Είναι αποκαλυπτικές οι περιγραφές του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Ν. Κουδούνη για την κατάσταση στη περιοχή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» στα Οινόφυτα δραστηριοποιούνται περί τις 380 μικρές και μεσαίες εταιρείες διαφόρων κλάδων. Στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι βιομηχανικές -μεταποιητικές μονάδες, μεταξύ των οποίων περί τις 15 έντονου εξαγωγικού προσανατολισμού.
Πρόκειται, γράφει το ρεπορτάζ, για μεταλλουργικές, χημικές επιχειρήσεις, βιομηχανίες τροφίμων- ποτών κ.α.

Όπως σημειώνεται «πάνω από 100 επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τις εργασίες τους ή έχουν κλείσει οριστικά στην περιοχή της Βοιωτίας, όπου παράγονται και εξάγονται προϊόντα τα οποία αντιστοιχούν στο 15% του συνόλου των εξαγωγών». Ο κ. Κουδούνης τονίζει ότι «πολλές από αυτές τις μεταποιητικές επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητές τους σε όμορες χώρες των Βαλκανίων. Κατά την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, έχουν χαθεί επενδύσεις πάνω από 300.000.000 ευρώ και πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας».





http://www.news.gr/












-----------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό