ΑΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΕΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ






Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αλέξης Χαρίτση

Καλημέρα

Αγαπητέ συνάδελφε (λόγω ΕΜΠ)
΄Ύστερα από τη συνάντησή σας με τον Περιφερειάσχη Στερεάς Ελλάδας με θέμα
την προώθηση του συγκεκριμένου φακέλου που περιέχει το σχέδιο και τις
μελέτες για την δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου στον Ασωπό, σας
ενημερώνουμε για την πραγματικά Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση που
προτείνουμε στην οποία θα υπάρχει πρόβλεψη και για τον τόπο κατοικίας των
εργαζομένων.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης σας
διαβιβάζουμε δύο σχετικές επιστολές μας, που έχουν επίσης σταλεί στον
υπουργό Σωκράτη Φάμελο και τον Πρωθυπουργό.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και θεωρούμε πως θα αξιοποιήσετε την ευκαιρία που
δίνεται και θα ενσωματώσετε στο φάκελο του ΑΣΩΠΟΥ και την πρόβλεψη για τον
τόπο κατοικίας των εργαζομένων, που εμείς προτείνουμε το Δήλεσι αφού
ενταχθούν στις χρηματοδοτήσεις οι σχεδόν έτοιμες μελέτες για την ένταξή
του στο Σχέδιο Πόλεως.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας παραδώσουμε πλήρη φάκελο

Με εκτίμηση

Δήλεσι, 02 Ιουνίου 2017
Για το «ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΤΛΦ 6977277657








ΠΡΟΣ: 

1.       Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας 
κ. Σωκράτη Φάμελο.
2.       Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Κώστα Μπακογιάννη
3.   Πρόεδρο του Συνδέσμου των Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκου Κουδούνη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.       Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια
2.       Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
1.       Αναθέσεις 10 πολεοδομικών μελετών πριν το 1995
2.       Πολεοδομικό Σχέδιο Δηλεσίου από το 1997
3.        Δομικό Σχέδιο Δηλεσίου από το 2010
4.       Έγκριση της πολεοδόμησης του οικισμού Παραλίας Μαρκοπούλου, από το (ΚΕΣΥΠΟΘΑ)

Αξιότιμοι κύριοι
Όπως σας ενημερώσαμε στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε την 10η Μαΐου 2017 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας, με θέμα την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού, σας διαβιβάζουμε τις απόψεις που καταθέσαμε στη φάση της διαβούλευσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τότε καταθέσαμε πως το ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ μπορεί να χαρακτηρίζεται «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ» εφόσον εξελιχθούν ταυτόχρονα η εξυγίανση του Ασωπού και η δημιουργία υποδοχέα κατοικίας για τους εργαζόμενους στο όμορο Δήλεσι.

Ακολουθεί η παρέμβαση μας στη διαβούλευση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπως την καταθέσαμε στη φάση της διαβούλευσης για τον «ΑΣΩΠΟ».

…………………………………………………………………………………………………………..

ΑΣΩΠΟΣ – ΔΗΛΕΣΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

Με μια πρώτη ματιά ο χωρίς ενημέρωση παρατηρητής μπορεί να θεωρήσει ασύνδετα τα προβλήματα στις δύο γειτονικές περιοχές. Η πρώτη βιομηχανική γύρω από τον ΑΣΩΠΟ και η δεύτερη περιοχή κατοικίας το ΔΗΛΕΣΙ.

Έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι το σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς για τη δημιουργία Πρότυπης Βιομηχανικής Πόλης θα στεφθεί με επιτυχία, αφού για πρώτη φορά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τολμά και αναλαμβάνει τη θεσμική ηγεσία του γιγάντιου εγχειρήματος.

Όμως, ας φανταστούμε μετά από λίγα χρόνια αυτήν την Οργανωμένη Βιομηχανική Περιοχή γύρω από τον καθαρό Ασωπό, την ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΟΛΗ που εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης.

Πλήθος οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες και χιλιάδες οι εργαζόμενοι, τα στελέχη και οι ιδιοκτήτες τους θα αναζητούν σε κοντινή απόσταση πολεοδομικά οργανωμένο και αξιοπρεπή τόπο διαβίωσης.

Από τη μια θα βρουν τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι να ασφυκτιούν περικυκλωμένα από τις βιομηχανίες και δίπλα τους το αχανές Δήλεσι, περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους, που θα μπορούσε να τους υποδεχθεί. Θα διαπιστώνουν όμως πως είναι άναρχα δομημένο, χωρίς σχέδιο, χωρίς υποδομές, χωρίς καν πλατείες, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς οριοθέτηση ρεμάτων και δασικών εκτάσεων, με στενά δρομάκια, με ένα Δημοτικό Σχολείο και αυτό σε νοικιασμένο βιοτεχνικό κτίριο, χωρίς Γυμνάσιο και Λύκειο, χωρίς οποιαδήποτε από τις υποδομές που συγκροτούν οργανωμένη πόλη.
Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα επιλέξουν ως τόπο διαμονής την Αθήνα και τις κοντινότερες πόλεις και όχι την υποβαθμισμένη περιοχή κατοικίας του Δηλεσίου.
Φυσική συνέπεια, να επιβαρύνεται το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα από τις μετακινήσεις των εργαζομένων και ο πλούτος που δημιουργείται να μην καταναλώνεται στην περιοχή.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Παράλληλα με τα μέτρα για την αντιστροφή της κατάστασης στον ΑΣΩΠΟ, χρειάζεται να σταματήσει η πολεοδομική αναρχία τόσο στον ΑΣΩΠΟ όσο και στο ΔΗΛΕΣΙ, στο οποίο ακόμα και σήμερα γίνονται κατατμήσεις της αργοτικής γης με διανοίξεις δρόμων στα χωράφια, με τους αρμόδιους στο Δήμο, την Περιφέρεια και το Κράτος να σφυρίζουν αδιάφορα.
Απαιτείται η άμεση διακοπή των κατατμήσεων γης στο Δήλεσι με επιτήρηση της περιοχής για την αποτροπή νέων κατατμήσεων και κατασκευής νέων αυθαιρέτων.
Ο Δήμος Τανάγρας και η Περιφέρεια Στερεάς ας αναλάβουν καμπάνια ενημέρωσης των υποψήφιων αγοραστών – θυμάτων με κάθε μέσο, όπως δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο, αφίσες, έντυπα και πανό και στο τέλος ας εφαρμόσουν το νόμο αντί να γυρίζουν την πλάτη στο πρόβλημα.
Παράλληλα όμως με τα ανωτέρω μέτρα και με το φιλόδοξο έργο δημιουργίας της ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΩΠΟ, είναι αναγκαίο να καταρτιστεί, να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο περιβαλλοντικής εξυγίανσης και πολεοδομικής οργάνωσης της περιοχής του Δηλεσίου με σκοπό τη δημιουργία ενός Οργανωμένου Υποδοχέα Κατοικίας που θα επιτρέψει την αναβάθμιση του Δηλεσίου και θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στον «ΑΣΩΠΟ» να το επιλέξουν ως τόπο διαμονής τους.
Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα επειδή η Βοιωτία θεωρείται πλούσιος νομός εξ αιτίας των πολλών εργοστασίων και του πλούτου (;) που παράγεται από τη λειτουργία τους, είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν οι επιλογές που αναστρέψουν τη σημερινή πορεία και ο «πλούτος» αυτός να μένει και να καταναλώνεται εκεί όπου παράγεται.



ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ο Δήμος και η Περιφέρεια θα πρέπει να μπουν μπροστά και στο ΔΗΛΕΣΙ με πρωτοβουλίες, σχεδιασμό, προτάσεις και δράσεις που στο τέλος θα υποχρεώσουν και την πολιτεία να συμμετάσχει.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον κατ’εξοχήν αρμόδιο Δήμο Τανάγρας στα γεωγραφικά όρια του οποίου εστιάζονται τα προβλήματα ΑΣΩΠΟΥ - ΔΗΛΕΣΙΟΥ, είναι επιτακτικά αναγκαίο να καταλήξουν από κοινού σε ένα εκτεταμένο σχέδιο πρακτικών παρεμβάσεων και δράσεων συνολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων στο παρόν και το μέλλον.
Και στις δύο περιπτώσεις η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να αναλάβει τη θεσμική ηγεσία των εγχειρημάτων και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα (επιχειρησιακή, διοικητική, θεσμική, οικονομική) με σκοπό στο τέλος της θητείας της οι περιοχές ΑΣΩΠΟΥ – ΔΗΛΕΣΙΟΥ να αποτελούν ΠΡΟΤΥΠΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ από τη μιά και ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΟΛΗ από την άλλη, δηλαδή ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που θα αφορά και στις οικογένειες εργαζομένων και κατοίκων. Μόνο με αυτό τον τρόπο οι περιοχές αυτές της Στερεάς Ελλάδας θα αποτελέσουν πόλο έλξης εργαζόμενων και κατοίκων όπως οραματιζόμαστε όλοι.

Η πρόοδος θα έρθει μόνο με ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης.

Δήλεσι 15-10-2015

Λάζαρος Μαυράκης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας
Επικεφαλής Συνδυασμού «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Υστερόγραφο: Στο κείμενο της Περιφέρειας αναγράφεται πως στο Δήμο Τανάγρας υπάρχουν τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Τανάγρας και Δερβενοχωρίων.
Πληροφορούμε την Περιφέρεια πως με το άρθρο 115, Ν. 4316/2014, ΦΕΚ 270Α/24-12-2015 δημιουργήθηκε στο Δήμο Τανάγρας η Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου.

…………………………………………………………………………………………………………..

Αξιότιμοι κύριοι
Πρέπει να γνωρίζετε πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ για την ένταξη του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως έχουν εκπονηθεί την περίοδο 1995 – 1997 και βρίσκονται καλά «κρυμμένες» στα συρτάρια του Δήμου Τανάγρας και του Υπουργείου.
Δικαιολογίες μπορεί να ακουστούν πολλές από το Δήμο Τανάγρας.
Ο Δήμος όμως επιμένει πεισματικά να διατηρεί το θέμα στην κατάψυξη και να μην ξεπαγώνει τις μελέτες όπως έχει συμβεί σε πολλές περιοχές της χώρας, με πρόσφατο παράδειγμα την έγκριση της πολεοδόμησης του οικισμού Παραλίας Μαρκοπούλου, από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Δήλεσι, δηλαδή ξεκίνησε την ίδια περίοδο 1995 – 1997 και κόλλησε από το 2002 μέχρι σήμερα.
Ο Δήμος Τανάγρας ως αρμόδια αρχή, αλλά και η Περιφέρεια και το Υπουργείο θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Ωρωπού που ξεπέρασε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και την αντίληψη πολλών δημάρχων πως το Σχέδιο Πόλεως δεν φέρνει γρήγορα ψήφους.

Ως συμβολή μας παραδίδουμε σε Υπουργείο και Περιφέρεια τα εξής τεύχη και σχέδια που βρίσκονται αναξιοποίητα στην κατοχή του Δήμου πάνω από 15 χρόνια.
  1. Τις αναθέσεις 10 πολεοδομικών μελετών Β’ κατοικίας στο Δήλεσι σε έκταση 7.040 στρεμμάτων
  2. Το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής που εκπονήθηκε από τους μελετητές και ουδέποτε ολοκληρώθηκε.
  3. Τεύχος μελέτης και σχέδια από το «ΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΛΕΣΙΟΥ» που εκπονήθηκαν την περίοδο πριν το 2010, από τους τότε Καποδιστριακούς Δήμους Οινοφύτων και Σχηματαρίου. Την περίοδο εκείνη και πάλι με πρωτοβουλία μας και συσκέψεις που εμείς προκαλέσαμε οι τότε δήμαρχοι Οινοφύτων και Σχηματαρίου αναβίωσαν την Πολεοδόμηση του Δηλεσίου και ως αποτέλεσμα προέκυψαν το ανωτέρω τεύχος και τα σχέδια.

Από το 2010 μέχρι σήμερα καμία ενέργεια από τον αρμόδιο Καλλικρατικό Δήμο Τανάγρας που διαδέχθηκε τους δήμους Οινοφύτων και Σχηματαρίου. Αποτέλεσμα να μην επιλέγετε το Δήλεσι από τους κατοίκους της πρωτεύουσας, από τους εργαζόμενους στις εκατοντάδες επιχειρήσεις και τελικά να βουλιάζει όλο και περισσότερο στην υποβάθμιση και την απαξίωση.

Αξιότιμοι κύριοι
Η ευκαιρία που δίνεται για χρηματοδότηση των μελετών πολεοδόμησης του Δηλεσίου μέσω του ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΩΠΟΥ δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Είναι στο χέρι σας να συμβάλετε στην ανάπτυξη ενός τόπου, που αν και βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα, βουλιάζει διαρκώς από την εγκατάλειψη και από την απουσία οργανωμένων παρεμβάσεων που μεγάλη ανάγκη έχει η πατρίδα μας.
Η βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος, η αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής των χιλιάδων κατοίκων, η δημιουργία θέσεων εργασίας στους τομείς του τουρισμού, της οικοδομής, των υπηρεσιών κλπ δεν μπορεί να σας αφήνουν αδιάφορους και σίγουρα αυξάνουν τις πιθανότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά μας παραμένουμε στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων για μια ξενάγηση στην περιοχή του Δηλεσίου που αποτελεί παράδειγμα περιβαλλοντικής ζημιάς σε μια περιοχή που από τη φύση προικίστηκε με όλα τα καλά, αλλά δυστυχώς έπεσε στα ίδια χέρια και την ίδια νοοτροπία που οδήγησαν την πατρίδα μας στα δεινά που περνάει.
Δήλεσι 29-05-2017

Λάζαρος Μαυράκης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας
Επικεφαλής Συνδυασμού «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»




ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ «ΚΑΘΑΡΟ ΑΣΩΠΟ»

Με παρέμβασή μας στην ευρεία σύσκεψη για τον Ασωπό στις 10 Μαΐου 2017, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, του προέδρου των βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Νίκου Κουδούνη, καταθέσαμε την πρότασή μας για τη δημιουργία πρότυπου οικισμού στο Δήλεσι που θα υποδεχθεί τους χιλιάδες εργαζόμενους στον «καθαρό Ασωπό».

Δηλαδή με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια!

·      Και το όλο εγχείρημα θα αποτελέσει Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.)
·      Και το παραμελημένο - υποβαθμισμένο Δήλεσι θα αναβαθμιστεί
·      Και θα αξιοποιηθούν οι έτοιμες πολεοδομικές μελέτες που έχουν εδώ και χρόνια εκπονηθεί και αραχνιάζουν στα συρτάρια των Υπηρεσιών
·      Και δεν θα επιβαρύνεται το περιβάλλον από τις μεγάλες μετακινήσεις των εργαζομένων
·      Και οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο
·      Και ο «πλούτος» θα καταναλώνεται εκεί που παράγεται
·      Και οι βιομήχανοι θα σταματήσουν να προσθέτουν στο κόστος των προϊόντων τους τη δαπάνη για τις καθημερινές μετακινήσεις των εργαζομένων
·      Και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στο Δήλεσι
·      Και …. Και …. Και

Ενημερώσαμε, στο περιθώριο της σύσκεψης, τόσο τον υπουργό Σωκράτη Φάμελο, όσο και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας Γιάννη Ταγκαλέγκα πως πολύ σύντομα θα τους παραδώσουμε πλήρη φάκελο με ανάλυση των θέσεών μας.
Ιδιαίτερα σημειώνουμε την άποψη που μας εξέφρασε ο πρόεδρος του συνδέσμου βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Νίκος Κουδούνης, ότι η πρότασή μας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ασκήθηκε επίσης έντονη κριτική στους παριστάμενους από το μέλος της παράταξής μας Γιώργο Ανδρουλιδάκη επειδή κανένας δεν αναφέρθηκε στην αέρια  μόλυνση που προέρχεται από τις βιομηχανίες και όταν βρέχει δημιουργείται τοξικό νέφος πάνω από το Σχηματάρι,  το Δήλεσι και τα Οινόφυτα.

Τονίσαμε όμως πως το φιλόδοξο εγχείρημα δεν θα αποτελέσει Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, εάν μαζί με την απορρύπανση του Ασωπού και τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, δεν προωθηθεί παράλληλα η δημιουργία κατάλληλου υποδοχέα κατοικίας ο οποίος θα επιλέγεται από σημαντικό τμήμα των εργαζομένων.
Θεωρούμε ότι οι όμορες στον ΑΣΩΠΟ περιοχές κατοικίας μπορούν να υποδεχθούν όσους εργαζόμενους επιλέξουν να κατοικήσουν κοντά στο χώρο εργασίας τους, με κορυφαία κατά την άποψή μας επιλογή, το παραθαλάσσιο Δήλεσι. Περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους, που μπορεί να τους υποδεχθεί, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό το Ολοκληρωμένο Πρότυπο Μοντέλο Βιώσιμης Ανάπτυξης που οφείλουμε να έχουμε ως κύριο στόχο.
Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα επειδή η Βοιωτία θεωρείται πλούσιος νομός εξ αιτίας των πολλών εργοστασίων και του πλούτου (;) που παράγεται από τη λειτουργία τους, είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν οι επιλογές που αναστρέψουν τη σημερινή πορεία και ο «πλούτος» αυτός να μένει και να καταναλώνεται εκεί όπου παράγεται.

Ζητάμε από
·      το δήμαρχο του Δήμου Τανάγρας Βασίλη Περγάλια να «αρπάξει» την τεράστια ευκαιρία και να αντιληφθεί πως μόνο με Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΑΣΩΠΟΣ & ΔΗΛΕΣΙ) η περιοχή μας θα εκμεταλλευτεί στον υψηλότερο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες που ανοίγονται από την εξυγίανση του Ασωπού και τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου.
·      τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη να αξιοποιήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης μιας πραγματικά Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης
·      τον υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο να εντάξει τον πολεοδομικό σχεδιασμό του Δηλεσίου στο ίδιο πρόγραμμα με την εξυγίανση του Ασωπού.

Δηλαδή ζητάμε από όλους, ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.


Δήλεσι, 11 Μαΐου 2017
Για το «ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ













-------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας